ABD’de İç Savaş Çıktı! Binlerce Genç Sokakta! 5 polis öldürüldü!

0
1681

 

Dallas’ta 5 polisin öldürülmesinin ardından gerginlik hem sokaklarda hem de sosyal medyada artmaya devam ediyor.

Dallas’ta bir siyahinin 5 polis memurunu öldürmesinin ardından sosyal medyada ‘beyaz ırkçılar’ ve Donald Trump taraftarları, intikam saldırıları yapılacağına, hatta ‘bir ırk savaşı’ başlayacağına dair mesajlar paylaştı.

Beyazların siyahilerin ‘soykırım’ına uğradığını savunanlar, #WhiteGenocide ve #WhiteHatred etiketleriyle Twitter’da mesajlar yayınladı. Bu mesajlar binlerce kez yönlendirildi.

Ölen polisler için #bluelivesmatter (mavi hayatlar değerlidir) etiketi açıldı. Twitter’da beyaz bir kadın, Amerikalı beyazlara ‘silah ruhsatı almaları’ çağrısında bulundu. Yine Twitter’da Celtic Phoenix adındaki bir kullanıcı, “Bugün polisler öldü. İşler ısınıyor. Umarım hazırsınız” mesajını paylaştı.

WASP adındaki bir başka kullanıcı ise “Yetti artık. Sadece beyazların girebileceği bölgeler, okullar ve alışveriş alanları istiyoruz” diye yazdı. Eski Cumhuriyetçi milletvekili Joe Walsh de önceki gün, “Buna savaş denir. Dikkatli ol Obama, dikkatli olun ‘Siyah hayatlar önemlidir’ diyen serseriler. Gerçek ABD peşinize düşecek” mesajını paylaşmıştı.

FBI ALARMA GEÇTİ

Sosyal medyada, geçmişte şiddet olaylarına karışan siyahi grup ‘Siyah Panterler’in, hafta başında Alton Sterling’in beyaz bir polis tarafından öldürüldüğü Louisiana Eyaleti’nin Baton Rouge kentinde protestolara katılıp “Domuz polislere gününü göstereceğiz” yönündeki paylaşımları, FBI’ı harekete geçirdi. FBI, Louisiana Eyaleti güvenlik birimlerine uyarı mesajı gönderdi ve hazırlıklı olunmasını istedi.

ABD’de, siyahiler ile beyazlar arasında artan şiddet olayları, ülkede ırkçı çatışmaların artacağı endişesine yol açtı.  İşte ABD’de kaygı uyandıran eylemler…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.