Abiler geliyorlar, galiba!

0
1304

Düşünsenize, birisi bana yıllar önce çıkıp ta Refah Partisiyle “şakirtler” ittifak oluşturacaklar deseydiler, hayatta inanmazdım. Hatta bırakın, inanmayı, dalga geçerdim. Zira, yıllar önce öğrenciyken kaldğım Işık evlerinden “Zaman” gazetesi aboneliği için çıktığımız, sitüe site dolaştığımız günlerde, özellikle sakallı dedelerin bize nasıl baktığını hala anımsıyorum. Ha o zamanın Hocaefendisi, ha şimdinin Adnan Oktar`ı. Aynısının tıpkısı, fark o kadar yani!.. Ama şu var ki, o zamanlar da Hocaefendi`nin tam yıldızının parladığı zamanlar. Samanyolu Koleji`nde lojman katında kimler beklemezdi kuyrukta: siz deyiniz bakan, ben diyeyim belediye başkanı!

Neyse, lafı uzatmayacağım, ilk kapağı Hocaefendi`ye rahmetli Bülent Ecevit mi attı, yoksa tam tersi mi oldu, orasını Tanrı bilir, fakat o zaman Bülent bey defalarca lojman katını ziyarete gelmişti. Konferans salonunda toplanan himmetler sırasında, ha bir de dershanelerin Pazar kahvaltılarında abilerimizin anlattığı Alparslan Türkeş mektubu klassiği vardı. Biz de safız ya, aynen Peygamber efendimizin okulları tekler teker dolaşmakta olduğuna dair uydurulan “ninni, yavrum, ninni!” masallarına kandığımız gibi buna da kanıyoruz.

Derken, üniversiteyi kazanamadım ilk sene ve abilerim bir “oh be!” diyerek tabiri caizse göbek atar gibi benden kurtulduklarına öyle bir sevindiler ki, abi aklın şaşar. Neyse, şutlandık mı, sap gibi ortadayız. Istanbula geldim, Laleli`de az buçuk Rusçamla başladım çalışmağa. Ve ansızın bizim Hocaefendi`nin kaseti çıktı ortaya. Abi, çıktı çıkmasına da, e, biz bunları biliyorduk, orta okul üçten kardeşlerimiz geliyordu abilerinin yanına harp okullarına hazırlanmak için. Bunları herzaman söylüyorlardı, polis abiler vardı bildiğimiz. Ara sıra temizliyorlardı, ama subaylar vardı. O zaman?! Neyi anlatıyorlardı bunlar televizyondan? Ne yıkılıyormuş?! Kim nereye sızmş?! Neyse… gel zaman, git zaman, peder bey geldi ve bize yol gözüktü. Istikamet Bakü!…

Bakü`de Türkiye`yi yakinen izliyorum ama, bakıyorum ki, abiler hepsi işli güçlü, görevliler. AKP`nin içine bir güzel yerleşmişler. Helal abilerime, yakışır! Burda üniversite bitti, gazetelerde, sitelerde yazı yazıyoruz ya, yine Türkiye`ye odaklıyız. Ha, bu arada hükumetlerde bakanların listesi çıkıyor, isim tanıdık, en azı bir kez iftara gelmiş lojmana. Çehreler tanıdık. Hatta Bakü`ye geldiklerinde eski ahbaplarmışız gibi görüştüğümüz bile oluyordu toplantılarda falan.

Sonra herkes “paralel yapı”dan bahsetmeğe başladı. Düne kadar Erdoğan`a büyük insan olarak bakan abiler ansızın değiştiler, eski hesaplar yine ortaya çıktı. Yıllar önce bir birine sırtını dönmüş badembıyıklılar kısa süreli ateşkesten sonra yine top atmağa başladılar. Hatta kimi zaman “yeter ki o gitsin!” diye denemedikleri yol kalmadı. Ama nafile! Film kopmuştu birkere. Dünyada Türkiye`yi önemli yerlere getirmiş birisinin üzerine gitmeleri onlara fazla birşey kazandırmadı. Kimi zaman ABD`deki Türkkarşıtı medyayla, kimi zaman Rusya`daki matuşkalarla dans eden abilerimiz kimi zaman da bu devletin bütünlüğüne silah çekenlere “şehit” bile dediler. Seçimlerde tarih tekerrüre gitti, yine bir zamanlar Milli Selamet Partisi`ni desteklemeyen “şakirtler” AKP yerine diğer partilere destek verdiler, bir nevi muhalefetcilik oyunu oynadılar. Seçimlerde Erdogan dombra tınıları altında başarıyla çıktığında karşı cephede bir suskunluk yaşandı.

Ve birkaç gün önce AKP`nin “abisi” Bülent Arınç kalktı “the end” düğmesine öyle bir bastı ki… Akıllara hemen bir soru geldi: “AKP`nin sonu mu?” Bana sorarsınız,hayır! Sadece, bu yeni bir dönemin başlangıçıdır sanırım Türkiye için. Abiler taslarını, taraklarını alıp gidecekler AKP`den, hepsi o kadar. Büyük bir olasılıkla yeni bir parti kurulacak. Şimdiden hazır olunuz sürpriz isimlere!

Akademisyenlerden de olacaktır bu partinin içinde!

Hatta yeni kuşak solculardan da!

Yani, sel gelecek Çarşamba`yı alacak kısaca!

Ama, bu zerre kadar ne Türkiye`yi, ne de AKP`yi sarsmayacaktır, eminim!

kaynak:http://tr.karabakh.today/news/opinion/1468-abiler-geliyorlar-galiba

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.