Alman Die Welt gazetesinde sözdo gazeteci olan Deniz Yücel, pKk ve Avrupa’daki teşkilatları arasında kuryelik yapmaktan tutuklandı.

0
1153

MİT, onun PKK için Casusluk yapan bir Alman Ajanı olduğunu belgeledi

Almanya’nın Deniz Yücel için neden bu kadar telaşlandığı şimdi anlaşıldı

 

MİT, onun PKK için Casusluk yapan bir Alman Ajanı olduğunu belgeledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilen belgelerde, Deniz Yücel’in uzun süredir Kandil ile PKK’nın Yurt dışı teşkilatları arasında kuryelik yaptığının da tespit edildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir toplantıda yaptığı Konuşmasında, bir Alman gazetesinin Türk kökenli muhabirinin terör örgütüne mensubiyeti dolayısıyla göz altına alınması ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’da programlanan bir toplantısının son anda iptal edilmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: “Şu Almanya’daki son gelişmeleri görüyorsunuz değil mi? Bunlar niye oluyor? Sevgili kardeşlerim; bunlar dikkat edin yok bilmem Die Welt’in buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil. Bu kişi 1 ay PKK’nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak bu kişi Alman Konsolosluğunda saklanmıştır. ‘Bunu bize teslim edin yargılansın’ dediğimizde de vermemişlerdir. Bunu bana Şansölye Merkel söylediğinde, ben kendisine şunu söyledim: ‘Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, Yargı bağımsızdır, tarafsızdır diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz, verin yargılansın.’ Önce vermediler, sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya’da terör estiriyor. Düşünebiliyor musunuz, benim Adalet Bakanım hem resmi görüşmesini yapacak, hem de oradaki vatandaşlarımıza şu kampanyayı anlatacak, ‘orası otomobil parkına uygun değildir onun için müsaade edemeyiz.’ Ve Adalet Bakanımızı konuşturtmuyorlar, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyorlar. Ben video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım, anında dünyada görülmemiş, 2 saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor ve benim orada konuşma yapmamı video konferansla engelliyor. Fakat Cemil Bayık’ı Kandil’den oraya bağlıyorlar ve Cemil Bayık orada konuşmasını yapıyor. Bunlar teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir, olay bu kadar açık ortadadır.”

 

Kimi Alman yetkililerinin Türkiye’nin tepkilerine binaen ‘’Niye bu olayı bu kadar köpürtüyoruz’ demelerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Durun bakalım, daha işin başındayız. Daha çok uluslararası toplantılarda sizin bütün bu yaptıklarınızı meydana tek tek dökeceğiz. Artık o eski Türkiye yok, ayaklarının üzerinde dimdik duran bir Türkiye var” diye konuştu.

Kaynak: euroturknews.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.