Antalya’da otellerde doluluk oranı dibe vurdu!

0
1886

Antalya'da otellerde doluluk oranı dibe vurdu!
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, düzenlediği toplantıda turizm sektöründeki krizi değerlendirdi. Mayıs ayında Manavgat bölgesinde doluluk oranlarının normalde yüzde 50’ye ulaşması gerektiğini kaydeden Barut, ancak bu yıl bu rakamlara ulaşılamadığını ifade etti. MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, “Mayıs’tan itibaren biraz düzelme bekliyorduk ama olmadı. Haziran ayının 3’te birini geride bıraktık ancak yine istediğimiz doluluk oranlarına gelemedik. Öngördüğümüz düşüşün daha da altında kaldık. Şu anda doluluk oranları yüzde 40 civarında seyrediyor. Bu durum bölgemizde çalışanlarının yanı sıra esnaf ve turizmciler açısından çok büyük bir krizin habercisi” dedi.

Başkan Barut, “Bayram tatili dolayısıyla doluluk oranı önümüzdeki günlerde yüzde 50’inin üzerine çakarsa bunu başarı olarak göreceğiz” dedi.
Turizm sektöründe kriz nedeniyle en büyük zararı turizm sektöründeki çalışanların yaşadığını kaydeden Barut,
“Sadece Manavgat’ta neredeyse 60 bin civarında işsizimiz var. Haziran ayında kapılarını kapatmayı planlayan tesisler var. Bugüne kadar görülmemiş bir olay. Hakikaten doğal afetlerden sonra başımıza gelecek olan en büyük krizlerden bir tanesi” dedi. MASTOB Başkanı Barut, krizin etkilerinin bu sene kadar olmasa da gelecek 2- 3 yılda da süreceğini söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.