Bizim dinimizi ve Rehberimizi (S.A.V) bizden daha iyi araştıran bir Avrupa topluluğunun , bu SİYAH SANCAK ordusunu DEAŞ olarak ileri sürmesi ile rahatsızlığımız başladı.

0
2439

Mübariz İbrahimov  Sinema Filminin Çekilişleri Devam Ediyor

Bu günlerde Azerbaycan’da  şehidimiz Mübariz İbrahimov kahramanlığının konu olduğu sinema filminin çekimleri başladı. Azerbaycan medyasında yer alan bu haber üzerine www.hocalihaber.com olarak biz de konu ile ilgili yönetici ve proje başkanı Recai Bozkurt’la kiçik bir söyleşi yaptık.

Hocali Haber: -Projeniz ‘Siyah Sancak’ ifadesi içerir ve şu anda Azerbaycan’da çekişlilerine başladığınız sinema filmi de ‘Siyah Sancak Mübariz İbrahimov’ adlanır. Neyin simgesidir Siyah Sancak?

 

Recai Bozkurt: Siyah Sancak, dünyanın sonuna dair bir şifredir aslında. Bizim özellikle bu isim üzerinden yürüme ısrarımızın başlıca nedeni, ‘Ahîr Zaman’ gerçekleridir. Hz. Mehdi ve zuhurundan önce çıkacak olan “SİYAH SANCAKLI’LAR” olarak müjdelenmiş Ehl-i İman bir ordunun bölgemizde çıkacağına olan inancımızdır. Bizim dinimizi ve Rehberimizi (S.A.V) bizden daha iyi araştıran bir Avrupa topluluğunun , bu SİYAH SANCAK ordusunu DEAŞ olarak ileri sürmesi ile rahatsızlığımız başladı. Biz dedik ki, bunlar İlâ-i Kelimetullah ehli değiller , olamazlar. Onlar zalim olmayacaklarını, Onlar adil olacaklar, en önemlisi Onlar Müslüman (!) olacaklar…

Ölenin de öldürenin de Allah-u Ekber dediği bir adalet sağlayıcı (!) grup olamaz. Bizim dinimiz bunu emretmiyor.

Biz de çalışmalarımızı bu işin aslını ortaya sürebilme sevdası ile başladık, bu şekilde de Allah’ın izniyle devam edecek.

 

H.H: Yalnız, lakin cesaretle…  Meydana tek başına çıktınız ve bu kadar büyük bir projeni üstendiniz. Korkmadınız mı?

 

R.B: Öncelikle inandığımız güzel bir söz var. “Yalnızca Allah’tan Korkmanın En Büyük İşareti, O’nun Yarattığı Hiçbir Şey ve Hiç Kimseden Korkmamaktır !”

Biz bu işe kahraman  Mübariz İbrahimov’un adını taşıyan filmin sahibi, senaristi ve yönetmeni olarak bu âli kişiliğin şerefine nail olmak niyetiyle girdik. İlk işimiz T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Telif hakkını almak, ikinci olarak da Azerbaycan Cumhuriyeti Medeniyyet Nazırlığı’ndan İcazetname almak oldu. Sonrasında da Mübariz İbrahimov’un atası Sn. Ağakerim İbrahimov’un rızasını alıp yola koyulduk. Seyyid Mübariz İbrahimov’un şehadetini konu eden filmi çekmek birçok ağır yükü beraberinde getirecekti, biz bunu biliyorduk. Büyük iş yapmaya kalkarsanız daha büyük rakiplerin türemesi bir yana dertleriniz de büyür. Biz başımıza gelecekleri bilerek girdik. Dediğimiz gibi biz bu işi en önce şerefi için yapıyoruz. Çünkü bizden önce bu işe talip olanlardan tamamı Azerbaycan yetkili nazırlık ve kurumlarından yaklaşık 2 milyon $’a varan taleplerde de bulundular, biz bunları da biliyoruz. Bize, her iki devletimizin hiçbir kurumu, ne para verdik diyebilir ne de para istediğimizi iddia edebilir. İstemedik, almadık, almayacağız. Cesaretimizin sebebi Allah’tan korkuyor olmamız, ve işin şerefi noktasında çalışıyor olmamızdır.

 

 

H.H: Mübariz İbrahimov ve onun Şehadeti artık bütün Türk dünyasının Simgesi haline gelir. Projenizin önündeki Siyah Sancak kelimesi galiba bir tesadüf işi değil.

R.B:  Şehitimiz  Seyyid ruhu ile yaşamış, o hal üzere de cesaret timsali olmuştur ve inşallah ödülünü almıştır. Şehide küçük yaşlarında sorulan “büyüyünce ne olmak istiyorsun?” sorusuna, her daim “Önce Yaxşi İnsan Olmak” cevabını verdiğini, ben biliyorsam cümle alem bilmelidir. Bu soruya bu cevap, şehidin zaten derin bir ruha sahip olduğunu gösteriyor. Bizim yapmamız gereken onun bu ruhuna saygı duyarak hareket etmemiz ve Şehit Seyyid Mübariz İbrahimov’u tüm dünyaya duyurmaktır. Biz şehidin ruhundaki inceliği, dilindeki tevazuyu, gönlündeki erdemi, yüzündeki nûru öğreneli çok oldu. Derdimiz inandığımız değerleri bizden sonraki nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Kerbela ekolunun yetişmesidir şehidimiz. Zaten bu ilmi ve inayeti nereden aldığının kanıtı niteliğindedir. Olacaksa, yetişecekse Kerbela ruhuyla yetişmeli ki, Hz. Hüseyin’i yâdettirsin, Hz. Hüseyin’in ruhunun o dergâhta yetişen gençlerde nasıl vûku bulduğunu göstersin. Tıpkı, Şehit Seyyid Mübariz İbrahimov gibi. Allah ondan razı olsun.

www.siyahsancakmubariz.com.tr

6 Haz 2018 Çar 07:46