Boğaziçi Köprüsü’nde doğan bebek… Olağanüstü gecenin ertesi mucize gibi…

0
2593

Olağanüstü gecenin ertesi Boğaziçi Köprüsü’nde mucize doğum

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Türkiye için son yıllarda yaşanmış en karanlık gecelerden bir tanesi olarak tarihe geçti. Ancak bütün bu yaşananların içinde hem enteresan, hem de mucizevi bir hikaye yaşandı.

“Anestezi uzmanı Dr. Mehmet Çelik, hastaneye icapçı nöbetçi olarak yetişmeye çalışırken hayatı boyunca hiç

unutamayacağı bir hikâyenin de kahramanı oldu. Dr. Çelik, trafikten ve kargaşadan hastaneye yetişemeyen bir kadının doğumuna son anda yetişti. Dr. Çelik “O kadar şaşırmış ve heyecanlanmıştım ki bebeğin cinsiyetine bile bakmak aklıma gelmedi.” dedi.

KÖPRÜ BAŞINDA BİR HAYAT

Anestezi uzmanı Dr. Mehmet Çelik 16 Temmuz sabahı icapçı nöbetçi olarak hastaneye çağrıldı. Ataşehir’deki evinden çıkan Dr. Çelik, arabasıyla bir oraya bir buraya gidiyor, Avrupa yakasına geçebilmek için bir yol arıyordu. Tam ‘Herhalde geçemeyeceğim, eve döneyim’ diye düşünürken Boğaziçi Köprüsü’nün açıldığı öğrendi. Altunizade kavşağı yakınlarında trafik tamamen durmuşken, ilerde bir hareketlenme gördü. Doktorrefleksiyle hemen kalkıp oraya gitti. “Herhalde biri fenalaştı” diye düşünürken, “Doktor musunuz?” diye sordular “Evet” dedi.

Olağanüstü gecenin ertesi Boğaziçi Köprüsü'nde mucize doğum

BEBEK ELLERİME DOĞDU”

Kalabalık bir anda açıldı ve Dr. Mehmet Çelik’e yol verdi. O anları Dr. Çelik şöyle anlattı: “Altunizade kavşağı yakınlarında trafik tamamen durmuşken biraz ileride bir hareketlenme olduğunu, insanların koşuşturduklarını farkettim. Bir sağlık problemi olduğunu anlayıp yardım etmek için koştum. Olay yerine vardığımda bir arabanın arka koltuğunda bir kadının sırt üstü yatırıldığını gördüm, doğum başlamıştı. Kendimi tanıtmamla birlikte herkes çekildi ve kısa süre içinde bebek ellerime doğdu. Uzmanlığımkadın doğum olmadığı için çok şaşırdım. Giderken ‘Herhalde biri sıcaktan fenalaştı ya da kalp sıkışması’ gibi düşünerek gittim. Bir baktım takside bir kadın sırt üstü yatıyor, bebek geliyor. Çok heyecanlandım, inanılmaz heyecan yaşadım.

“BABAM VE OĞLUM”U SEYREDERKEN DAHA NELER DEMİŞTİM

Olağanüstü gecenin ertesi Boğaziçi Köprüsü'nde mucize doğum

Göbeğini iki yerden gazlı bezle bağladım. Muhtemelen bir ilk yardım çantasından çıkan bir bisturi uzattı bir vatandaş. Onunla kestim göbeği ve kendi üzerine düğümledim. Bebeği pışpışladım, hemen ağladı,  ayaklarını kontrol ettim, uzatılan bir bezle ağzını temizledim, kalp atışlarını kontrol ettim, gayet iyiydi. Annesinin göğsüne yatırdık yavruyu. Sonra anneye tekrar ıkınmasını söyleyip plasentayı çıkardım. Vajinaya tampon niyetine gazlı bezler yerleştirdim. “Anne de bebek de gayet iyi, hastaneye gidin hemen” diyip arabama döndüm. Olay boyunca sakin kalmaya çalışsam da inanılmaz bir heyecan yaşadım, dakikalar sonra bile elim ayağım hâlâ titriyordu. Bebeğin cinsiyetini soruyor herkes. Bilmiyorum!  Bakmak hiç aklıma gelmedi. Bir anda olup bitti her şey ve böylesi bir korkunç günden hayatımın belki de en unutulmaz mesleki anısı çıktı. “Film gibi” diyor pek çok arkadaşım. İtiraf ediyorum, Babam ve Oğlum filmini seyrederken, kadının darbe günü yolda doğum yapmasına burun kıvırıp ‘Daha neler’ demiştim. Burun kıvırdığım olay başka bir darbe sabahı aynen başıma geldi! Hayat mı garip? Yoksa yaşadığımız ülke mi? İnanamıyorum!

HAYAT VARSA UMUT DA VAR

Olağanüstü gecenin ertesi Boğaziçi Köprüsü'nde mucize doğum

Dr. Mehmet Çelik bebeğin cinsiyetini öğrenmeden önce şöyle yazmıştı, “Bu kara günde dünyaya gelen, kim olduğunu bırakın, cinsiyetini bile hiçbir zaman öğrenemeyeceğim bu bebeğin güzel bir hayatı olur dilerim. Hayat varsa umut da vardır.” 

O KADAR MUCİZEVİYDİ Kİ KADIN TAKSİCİ DOKTORA ULAŞTI

Daha sonra Mehmet Çelik, bunu kendi Facebook hesabından paylaştı. Olay o kadar mucizeviydi ki birden binlerce insan beğendi, yüzlerce kişi paylaştı. Sonra olayın ikinci güzel tarafı ortaya çıktı. Doğumun gerçekleştiği taksinin şöförü bir kadındı. Kadın taksi şöförü Reyhan Soylu Facebook paylaşımını görmüştü ve doktora ulaşmayı başarmıştı: Bebek kızdı.

ÇAĞAN IRMAK’TAN GÜZEL TEPKİ 

Yaşanan olayı öğrenen Çağan Irmak ise instagram hesabından Dr. Mehmet Çelik’i böyle kutladı: Senin güzel kalbine, kutsal mesleğine kurban olurum ben doktor kardeşim benim. Ben 2004 ten beri darbeye hayır diyordum. Sen ve senin gibiler eksik olmasın başımızdan. Tüm doktorlarımıza sonsuz sevgiler ve teşekkürler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.