Bugün 2 şehit verdiğimiz İdil’de operasyonlar sona erdi

0
1344

ŞIRNAK’ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken bugün Turgut Özal Mahallesi’nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı. Anadolu Ajansı’nın akşam geçtiği habere göre 18 Şubat’ta başlayan operasyonlar bugün itibariyle sona erdi

 

İdil’de terör örgütüne yönelik operasyonlar 18 Şubat’ta başlamıştı. En son bugün çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu. Anadolu Ajansı’nın duyurduğu habere göre operasyonlar bugün sona erdi. Yoğun çatışmalar sonucunda 114 terörist etkisiz hale getirildi.

2 ŞEHİT VERDİK

Olay bugün öğleden sonra hendek ve barikatların kapatılması, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik güçleri örgütün dağ kadrosundan geldiğini belirlediği 4 PKK’lıyı bir evde sıkıştırıp, ’teslim ol’ çağrısında bulundu. PKK’lıların çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada evde bulunan 4 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, diğer evlerde gizlenen PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit oldu, 6 polis de yaralandı.

12 PKK’LI ÖLÜ
Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 8 PKK’lı daha etkisiz hale getirildi. Bu çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lı sayısı 12’ye çıktı. Öldürülen PKK’lılar arasında örgütün dağ kadrosundan gelen aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtildi.
6 TERÖRİSTİ ÖLDÜREREK ŞEHİT OLAN İKİ POLİS KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI
Şırnak İdil’de çıkan çatışmada şehit olan 2 polisin, ağır yaralı oldukları halde teröristleri etkisiz hale getirdikleri bildirildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 6 terörist yan yana iki evde sıkıştırıldı. Teröristlerin attığı roket sonucu 6 güvenlik görevlisinin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı vurgulanarak, söz konusu iki eve arkadan dolanan kahraman iki polisin içeri girerek ilk evdeki 4 teröristi etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Delikle diğer eve bağlanan noktadan iki teröristin polislere ateş açarak ağır yaraladığı vurgulanarak, buna rağmen içerideki yaralı polislerin aldıkları yaralara rağmen bu iki teröristi daha etkisiz hale getirdikleri ve kendileri de hastahaneye götürülürken şehit oldukları vurgulandı. Aynı bölgede devam eden çatışmalar esnasında 6 terörist daha etkisiz hale getirildi.
İki evde ölü olarak ele geçirilen 6 teröristin ikisinin sözde lider kadrodan olduğu, zira yanlarında M-16 tipi USA silah (iki adet) taşıdıkları, ayrıca diğer 4 teröristin yanlarında da 4 kaleşnikof, bir roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.
YARALI POLİSLER ŞIRNAK’TA
Çatışmada PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevk edildi.
Yaralı polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
http://www.gazetevatan.com/bugun-2-sehit-verdigimiz-idil-de-operasyonlar-sona-erdi-922489-gundem/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.