DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ İSTİFA ETSİN

0
1389

EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI DEMİR: DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ’İ İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

ANKARA (ANKA) – Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Eğitim-İş olarak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i istifaya davet ediyor, Anayasanın değişmez hükümlerini, Milli Eğitim sisteminden dışlamaya çalışan girişimlere izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Demir yazılı açıklama yayımlayarak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in gazetecilere yaptığı açıklamada, son Bakanlar Kurulu toplantısında, medreselere yasallık kazandırılması önerisi getirdiğini belirtti.

-“BÜTÜN BUNLAR EĞİTİM SİSTEMİMİZİN MEDRESE-MEKTEP İKİLEMİNE SOKULMASI ÇABASIDIR”-

Demir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki medreselerin sorunlarının giderilmesi için kurulan Medrese Alimleri Vakfı’nın Görmez’in dile getirdiği proje üzerinde çalıştığı, bölgede seminerler ve konferanslar düzenlediği, bölge ziyaretlerinden birinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir rapor sundukları basına yansımıştır. Proje, medreselere yasal statü kazandırılması, üniversitelerle denkliklerinin sağlanması, medrese mezunlarının pedagojik formasyon almasını ve müderrislerin bölgede barış gücü görevi üstlenmelerini içermektedir.

Bütün bunlar, temel ilkesi laiklik olan eğitim sistemimizin, devlet eliyle tekrar çok başlı hale getirilerek, medrese-mektep ikilemine sokulması çabasıdır. Görülüyor ki, Milli Eğitim Bakanlığı ve okullarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetinde olması gereken kurumlar olarak değerlendirilmektedir.”

-“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, HALİFELİK MAKAMINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR”-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacından uzaklaştığını belirten Demir, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacından uzaklaşarak eğitimin laik yapısını ortadan kaldırmaya, eğitimin dini esaslara göre şekillendirilmesini sağlamaya yönelik girişimleri özellikle bu iktidarın son döneminde yoğunlaşmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın terörü de bahane ederek hatta bu kurumlara barış gücü misyonu da yükleyerek medreseleri tekrar eğitimin gündemine taşımaya çalışması Cumhuriyetin kurucu iradesine indirilecek bir darbe olacaktır.

Atatürk’ün bizzat kurduğu ve önem verdiği kurum olan ancak son zamanlarda skandallarla sürekli gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, halifelik makamına dönüştürülmüş adeta Atatürk’e saldırının ve laikliğe karşı faaliyetlerin odağı haline getirilmiştir.

Eğitim-İş olarak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i istifaya davet ediyor, milli eğitim sistemimizin temelini oluşturan Tevhid-i Tedrisat Yasası’nı, Atatürk ilke ve devrimlerini, Anayasanın değişmez hükümlerini, Milli Eğitim sisteminden dışlamaya çalışan bu tür girişimlere izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz.” (ANKA)

http://www.egitimhaberci.com

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.