Emekli astsubayın başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığı iddiası

0
1474

Başörtülü oldukları gerekçesiyle İzmir’deki Konak Orduevi’ne alınmadıkları iddiasıyla iki komutan hakkında şikayette bulunan emekli astsubay Fuat Uçakkuş’un kızı Hatice Uçakkuş, olayın kendilerini çok üzdüğünü, kendi ülkelerinde yabancı biri gibi hissettiklerini söyledi.

Bursa’dan İzmir‘e gelerek dün Konak Astsubay Orduevi’nin ek binasında  konaklayan, sabah saatlerinde kahvaltı etmek için ana binaya girmek istedikleri  sırada başörtülü oldukları gerekçesiyle içeri alınmadıklarını belirten Uçakkuş  ailesi, AA muhabirine açıklamada bulundu.
Emekli Astsubay Fuat Uçakkuş’un eşi Ayşe Uçakkuş, yaşadıkları olayın  çok üzücü olduğunu, özgür olmadıklarını hissettirdiğini ifade etti.
Eşinin görev yaptığı dönemde lojmanlarda benzeri sıkıntılar  yaşadıklarını ancak sonraki yıllarda bu alanda özgürlükler getirildiğinin ifade  edildiğini söyleyen Uçakkuş, “Şimdi ‘hürriyet, özgürlük var’ diyorlar, bunun  neresi özgürlük. İstediğimiz gibi giyinemeyeceksek… Biz çarşaflı değiliz.  Orduevi talimatlarına uygun olarak giyindik. Bize peçeli diye hitap ettiler.  Bizim peçeyle alakamız var mı?” dedi.
Fuat Uçakkuş’un kızı Hatice Uçakkuş ise Türkiye’nin artık bu konuları  aşmış olmasının gerektiğini, hala bu gibi olayların yaşanıyor olmasının utanç  verici olduğunu ifade etti.
“Sayın cumhurbaşkanım inşallah bizi duyarsınız, bizden haberiniz olur  ve buna bir çare getirirsiniz ki bizden sonrakiler böyle mağdur durumda  kalmazlar. Çok üzücü bir olay oldu. Eminim bu konuda yapacak çok şey vardır”  diyen Uçakkuş, şöyle konuştu:
“Kendi ülkemde yabancı gibi hissettim. Müslümanım diyorum, Müslümanın  yaşaması gereken bir kural ve şekil var, ‘kafanı aç’ diyor. O zaman ben nasıl  Müslümanım diyeceğim. Müslümanlık demek dini simgeni taşımak, dinini yaşamak  demektir. ‘Özgür bir ülkede yaşıyoruz’ diyorlar özgürlüğü sadece kendileri  yaşıyorlar bize yaşatmıyorlar.”
Emekli Fuat Uçakkuş ise eşi ve kızlarının talimatlara uygun şekilde  “kelebek” adı verilen yöntemle yüzleri açık şekilde başlarının örtülü olduğunu,  buna rağmen içeri alınmadıklarını ifade ederek, “Orduevinin giriş kapısında  talimat asılmış, hanımların yüzleri açık olacak şekilde başörtüsüyle tesislerden  yararlanabileceği söyleniyor. Askeri ve insani adaba uygun olmayan bir davranış  tarzıyla karşı karşıya kaldık. Hukuki yollara başvurmaktan başka çaremiz yoktu.  İki astsubay hakkında şikayette bulunduk” dedi.
Uçakkuş ailesi, Konak Orduevi’ne başörtüsü gerekçesiyle alınmadıkları  iddiasıyla orduevinde tutanak tutturmuş, Anafartalar Polis Merkezinde iki komutan  hakkında şikayette bulunmuştu.
http://www.gazetevatan.com/emekli-astsubayin-basortulu-esi-ve-kizlarinin-orduevine-alinmadigi-iddiasi-921631-gundem/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.