İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 12. Genel Konferansı için  Azerbaycan Cumhurbaşkanının yedek fonundan  2 milyon manat bütçe  ayrıldı 

0
1752

 

AĞDAM1

 

 

İslam ülkeleri Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzaladığı serencamla başkent Bakü’de biraraya gelecekler.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 12. Genel Konferansı ve 35. Yönetim Kurulu toplantısının Bakü’de yapılması konusunda kararı imzaladı.

Aliyev’in imzaladığı kararda, uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin geliştirilmesi konularına özel dikkat eden Azerbaycan Cumhuriyeti İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (ISESCO) ile karşılıklı iyi ilişkiler kurdu. Ilişkilerimizin daima yükselen bir çizgi boyunca başarıyla geliştiği, geçen süre zarfında ülkede islam ülkelerinin küresel önemli bazı önemli kültürel forumları yapıldı, denildi.

Aliyev’in talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı birlikte İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 12. Genel Konferansı ve Yönetim Kurulunun 35. toplantısının 23-27 Kasım tarihlerinde Bakü’de yapacak.

İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 12. Genel Konferansı ve Yönetim Kurulu 35. toplantısının yapılması için Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 2015 yılı devlet bütçesinde öngörülen Azerbaycan Cumhurbaşkanının yedek fonundan Kültür ve Turizm Bakanlığına 2 milyon manat bütçe de ayrıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.