Kaynak Holdinge bağlı 13 şirket daha belirlendi

0
1608

‘de göreve başlayan kayyumlar, holding bünyesinde faaliyet gösteren 13 şirket daha tespit etti.

thumbs_b_c_4b97b3304a572c03422a1889e9f0c905

bünyesindeki şirketlerde 2 gün önce çalışmaya başlayan kayyumlar, incelemeleri neticesinde, holdinge bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğin dışında 13 şirketin daha faaliyet gösterdiğini belirledi.

Şirketler bünyesinde gerçekleştirilen mali işlerle ilgili evrakı inceleyen ve banka hesaplarını kontrol eden kayyumlar, kayyum atamasının yapıldığı gün Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri AŞ’nin Bank Asya hesabında bulunan 1 milyon 500 bin liranın farklı bir hesaba transfer edildiğini ortaya çıkardı.

Ayrıca kayyumların göreve başlamasından kısa süre önce Kaynak Holding’e bağlı bazı şirketlerin de kasalarındaki paraları yönetim kurulu kararlarıyla bir vakfa bağışladıkları tespit edildi.

Holding bünyesinde Tekirdağ’da hayvancılık işleriyle ilgili kurulu olan bir şirketin ise mal kaçırdığı belirlendi.

ŞUBELERİN YÜZDE 70’İNİ KAPATMIŞLAR
Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri AŞ ile N-T Kitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Turizm Ticaret AŞ’nin, atamalardan hemen önce şubelerinin yaklaşık yüzde 70’ini kapatarak, toplu işten çıkarma yaptıkları da tespit edildi.

Öte yandan, soruşturmayı yürüten savcılık, “Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret AŞ” isimli şirketin Kırklareli merkezde bulunan 4 bin 500 dönümlük devlet arazisine el koyduğunu tespit ederek, durumu kayyumlara bildirdi. Kayyumların da söz konusu şirkete bir genel müdür atadığı öğrenildi.

Kayyumlar, çalışmalarına ilişkin tespit ettikleri bulguları rapor halinde savcılığa sunacak.

BİR ŞİRKETTEN İTİRAZ
Öte yandan, Venero Bilişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin kayyum atanması kararına karşı, Kaynak Holding’e bağlı olmadıkları gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunduğu öğrenildi.

http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/11/20/kaynak-holdinge-bagli-13-sirket-daha-belirlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.