Olaylar çıktı:18 gözaltı

0
1364

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’nde, bir aracın içinde 3 kişiyle birlikte ölü ele geçirilen ve Şanlıurfa’da defnedilen PKK’lı Mizgin Karageçili’nin taziyesine gitmek için toplanan grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Aralarında HDP ve DBP’lilerin de bulunduğu 18 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Olaylar çıktı:18 gözaltı

Geçen perşembe günü Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir otomobilde 3 kişiyle birlikte ölü ele geçirilen, PKK’nın gençlik eylem sorumlusu ’Hejor’ kod adlı Mizgin Karageçili’nin cenazesi, cuma günü Gazibey Mahallesi’nde toprağa verildi. Süleymaniye Mahallesi’nde bugün toplanan 50 kişilik grup PKK’lı Karageçili’nin taziye çadırına gitmek için bekledikleri sırada grupta bulunan bir kişi, TOMA ve zırhlı araçlarla önlem alan polislere “Neden bu kadar güvenlik önlemi alıyorsunuz?” diye bağırdı.

Bunun üzerine toplanan grup ile polisler arasında gerginlik çıktı. Polisler, gerginlik üzerine PKK’lının taziyesine gitmeye hazırlanan ve 18 kişiyi yaka paça gözaltına aldı.

Aralarında HDP ve DBP’lilerin de bulunduğu şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.