PKK’nın ilk kantonu; Ağrı-Iğdır-Kars- Ardahan hattı… Ahmet Takan

0
1538

YENICAĞ yazdıahmet

Haklı olarak,tüm dikkatlerimizi ABD/PKK-PYD/IŞİD ortak projesinin ürünü olan Suruç’taki patlamaya  yoğunlaştırdık. Canlı bomba-bombalar,kimlikler, olayın nasıl tezgahlandığını çözmeye çalışıyoruz. (Eğer yerim kalırsa buradaki bazı garipliklere de değineceğim). Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri dünkü Bakanlar Kurulu’nun önemli gündem maddesiydi. Dikkatlerin tümü Suriye sınırında yoğunlaşırken bölücü terör örgütünün sinsice devreye soktuğu bir plan Devlet koridorlarının Suruç kadar yoğunlaştığı kırmızı başlıklı gündem maddesiydi. Söylemesi de yazması da çok acı ama bu başlık; “PKK’nın Türkiye sınırlarında ilk ilan edeceği Kanton bölge ve hazırlıkları” ile ilgiliydi. Dikkatler Suriye sınırına odaklanırken  gayet sinsice yürütülen bu planın tüm ayrıntıları masadaydı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın son günlerde Doğu Anadolu’da terör eylemlerini tırmandırdığına  dikkat  çekip Hükümetin önüne konulan şok değerlendirmeye geçelim. Güvenilir kaynakların YENİÇAĞ’a verdiği bilgilere göre; “PKK, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubeyazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum’un bir bölümünde faaliyetlerini arttırıp sıkıntı yaratmaya başladı. Kandil’deki terörist Cemil Bayık’ın en sıkı adamlarından olan sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek bölgeye kaydırıldı. Terör eylemlerinin arttırılması için. Terör havasını arttırıp bölgeyi ısındırmaya çalışıyorlar. Bu en kritik bölgede  ve çizilen hatta sessiz sedasız kanton bölge ilan etmeye hazırlanıyorlar”.

Güvenlik ve istihbarat birimleri bölücü örgütün ilan etmeye hazırlandığı “ilk kanton bölge” için şu önemli tespiti de yapıyor;

“Ağrı’da Sırrı Sakık’ın Belediye Başkanı seçtirilmesi tesadüf değil. Planları tutarsa Sakık’ı kanton başkanı olarak ilan edecekler. Ayrıca ilk kanton bölgesinin bu hatta planlanmasının ardında Ermenistan’ın desteği ve bu ülkeden sağlanacak askeri ve eleman yardımı da var. Zaten Ermenistan’daki PKK kampları bilinen gerçek”.

Sazcı kardeşlerin hain tezgahlarını daha iyi anlayıp sadece Suruç’u değil tüm Türkiye üzerinde oynanan fotoğrafın tümünü görmek  gerekiyor. Ama…

Katliam notları

Suruç’taki hain tezgahla devam edelim;

Etnik temizlik faaliyetlerini arttırdı PKK/PYD.Suruç da patlamanın meydana geldiği gün hemen düğmeye basıldı.PYD, Ayn-el Arap da (Kobani) ve  Telebyad’ta Suruç’taki patlamayı bahane ederek Arap,Türkmen evlerine tehdit notları bıraktı.İstihbarat birimlerinden Ankara’ya ulaşan raporlara göre;Arap,Türkmen ve çok az sayıda PYD yanlısı olmayan Kürtlerin evlerine bırakılan pusulalarda Cuma gününe kadar evlerini terk etmeleri için süre verildi.Eğer Cuma gününe kadar talimata uyulmazsa infazların başlayacağı bildirildi.

Telebyad’ta IŞİD militanı kılığına girmiş YPG’li teröristlerin yaptığı Türkmen katliamlarını hatırlatıp, şimdiden erken uyarı ve algı sistemlerinizi açık tutmanızı öneriyorum.

Sınıra Meksika modeli

Bakanlar Kurulu’nun  önemli gündem maddelerinden biri Suriye sınır güvenliğinin arttırılmasına yönelik tedbirler demiştik. Kabineye bilgi veren askeri yetkililer, halihazırda gündemde olan ve ağır yürüyen projelerin hızlandırılmasını talep etti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığının uhdesinde olan projelere daha fazla kaynak ayrılması görüşüldü. İlk planda hız kazandırılması gereken projeler arasında, sınır boyuna duvar örülmesi, zeplin tipi balonlarla sınırın 24 saat gözetlenmesi gibi önlemler vardı. Gündeme gelen  önlemlerin en çarpıcı ise “Meksika modeli” olarak adlandırılandı. TSK, sınırdaki kaya ve taşlara gizlenecek şekilde kamera sistemi kurulmasını önerdi. Meksika sınırında yürütülen bu sistemin uygulanmasının sınırlarımızda güvenliğin sağlanmasında çok etkili olacağı üzerinde görüş birliği sağlandı. Sistem devreye girerse kayalara gizlenen kameralardan gelen görüntüler belli merkezlerde 24 saat izlenecek. Daha önce  Hükümetin dikkatine sunulan Gümrük kapılarındaki denetimsizlik de ele alındı. Buralarda özel güvenlik birimleri ile sağlanmaya çalışılan güvenliğin ve Jandarmanın bile geri planda kalması yüzünden yaşanan zafiyetlere dikkat çekildi.

PKK’dan al haberi !..

Suruç patlamasındaki  bazı garipliklerle yazıya nokta koyalım.Katliamı gerçekleştirdiği iddia edilen erkek canlı bombanın açık kimlik bilgilerini ve adresini dün medyada gördünüz. Ama ben daha ilginç bir ayrıntıya dikkat çekeceğim. Söz konusu canlı bombanın nüfus cüzdanı fotoğrafı ile tüm bilgileri önceki gün sabahın erken saatlerinde terör örgütü PKK’nın haber sitesinde yayınlanmıştı. Daha Başbakan açıklama yapmadan, emniyet birimlerinin bile eline geçmeden nüfus cüzdanına PKK’nın haber sitesi nasıl ulaşabildi?.. Ayrıca, nüfus işleri Genel Müdürlüğünü tebrik etmek(!) istiyorum. Bilyelerle güçlendirilmiş TNT türü patlayıcı ile kafatası  ve tüm kemikleri paramparça olmuş bir teröristin cebindeki nüfus cüzdanı hiç hasar almamış!.. Gerçekten bizlere verilen nüfus cüzdanı hizmetinin kalite ve sağlamlığına şaşırmadım dersem yalan olur!..

Bir de, MLKP/Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ile Figen Yüksekdağ’ın da MLKP’nin legal fraksiyonu olan ESP’den HDP eş başkanı olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.

Suruç’ta tezgahlanan kanlı oyunun perde arkasındaki terör baronlarının işbirliğini daha iyi görün diye!..

 

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/pkknin-ilk-kantonu-agri-igdir-kars-ardahan-hatti-35136yy.htm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.