Rusya ve Türkiye Arasında Sahte Röportaj Krizine Azerbaycan’dan Yanıt Geldi

0
1767

Rusya
’nın “İzvestiya” gazetesi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la  röportajını yayımladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığından  açılma verilerek  röportajın  sahte olduğunu beyan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harran’da Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret etmesi ardından Rus İzvestiya gazetesine konuştuğu iddia edilmişti. Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtip ‘en ufak bir tehdit karşısında bile’ burada yeni bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını söylediği iddia edilmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Ancak cumhurbaşkanlığı İzvestiya’nın haberini yalanladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı geçen gazeteye konuşmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Azerbaycanlı gazeteci Ruslan Beşirli Türkiye Cumhurbaşkanlığının  açılmasından sonra kendi Facebook sosyal paylaşım sitesinde ‘İzvestiya’nın muhabiri  iddia ediyor ki, Erdoğan’la Şanlıurfa’nın Harran kasabasında görüş zamanı röportaj yapmış. ))))))) Erdoğan’la Harran’da görüşte biz de vardık. Bu görüş ayak üstü (kaçarak), tahminen 4-5 dakika sürdü. O zaman  orada bulunan  “İzvestiya”nın muhabiri arka sıralarda olduğu ve kalabalık yarandığı için Erdoğan’a hiç yaklaşamadı. Sonra Erdoğan bizden ayrılıp  standa kalktı. Konuşmasını yaptıktan  sonra da arabasına oturarak, Ankara’ya gitmek üçün hava limanına yol aldı. O saatlerde  “İzvestiya”nın muhabiri hep yanımızda oldu, bizimle beraber otobüsle otele dönmüşüz. ))) Arkadaşımız kendi memleketine döndükten sonra Erdoğan’la büyük bir röportaj yazmış. Muhtemelen yüklü miktarda para da almış.’ yazarak yanıt verdi.

 ‘İzvestiya’ röportajdaki açıklamalardan sonra  Moskova ve Washington arasında anlaşılmazlık yaşandığı haberini de paylaşmış.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.