Terim: ‘Biraz kestir mi diyelim?’

0
2068

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ozan Tufan’la ilgili, “Yalandan kabadayılığa gerek yok. Ozan’la konuşmadım bu durumu kale almadım. Biz Ozan’a saçını önden biraz kestir mi diyelim? Sosyal medya öyle bir mecra ki biri kuyuya taş atıyor, çıkaramıyorsun” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya maçında Hırvatistan maçından daha iyi oynayacaklarını düşündüğünü söyleyerek, “Hem bireysel hem takım olarak burada olmak başarı ama bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da buna inanıyor” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Paris’te A Milli Futbol Takımı’nın kamp yaptığı otelde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

“BANA GÖRE HERKESİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN KABULLENMİŞLİK”
Biz milli takım olarak öyle bir ekip olduk ki bunun dışında bir takım görmenin herkesi üzdüğünü söyleyen Terim, “Slovenya maçı bize küçük bir mesaj verdi ama 15-16 maç gibi bir süreçte çok iyi oynayınca tezler çok doğru konulamadı. İngiltere maçı gibi oynayıp yenilsek ben de, kimse de ses etmezdi. Biz hazırlık maçları dahil hep büyük takımlarla oynadık. Herkesi ve beni üzen kabullenmişlik ve birçok şeyi yapamayan ve doğal reaksiyonu gösterememek bizi üzdü. Milli takımlarında kulüp takımı olmak zordur biz bunu başarmıştık bu oyun o yüzden bizi üzdü. Oyuna bakınca şu denklemler kurulabilir. Dakika 29 Ozan’ın girdiği pozisyon yediğimiz gol 41. dakika, fakat golü biz atsaydık da bu kötü oynadığımızı değiştirmez. Haksızsak haksızız. Kötü oynadık, ilk yarıda en net golü biz bulduk ama onlar iyi oynadı. İkinci yarı beğenmediğimiz bir takım olduk. Burada olmamızın çok önemli olduğunu söyledim. İstikrarı yakalayıp her turnuvada olmamız gerektiğini söyledim ve en büyük başarının bu gruptan çıkmak olduğunu söyledim. Normal oyunumuzdaki performansın burada yetmeyeceğini söylemiştim üzerine çıkmamız gerektiğini söylemiştim. Umarım İspanya maçında hepimizin beğendiği bir milli takım olur” diye konuştu.
“BİRÇOK SIKINTIMIZ OLDUĞU GERÇEK”
Herkesin beklediği bir Türkiye – İspanya maçı olacağını ümit ettiğini söyleyen Fatih Terim, “Yeter, yetmez ayrı bir konu. Ben oyuncularımla paylaştım. Dalgalanmayı kabul ediyorum. İspanya maçında daha farklı olacağımızdan emin olabilirsiniz. Bizim diğer ülkelere oranla büyük bir dezavantajımız var. Hala transferi süren arkadaşlarımız var. Bizimkiler gibi geçmiyor. Öbür ülkelerde de var. Az süre alan arkadaşlarımız var. Başka problemlerimiz var. Şimdi Ben şunu öğrendim. Şunu öğrendim turnuvalarda, turnuvalara hazırlanılmıyor. Bazı oyuncularımız bu sıkıntıyı yaşadı maalesef. Burada hata arayabilirsiniz. Tercih falan dersiniz. Tüm bunlara rağmen takım olmayı başarabilmiş bir takımız. Ama bir çok sıkıntımız olduğu gerçek. 102 km’lerde kalmamız kötü, daha evvelden hazırlanmak gerekir” diye konuştu.

“DEZAVANTAJLI OLDUĞUMUZ GERÇEK”
Dezavantajlı bir durumda olduklarını ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Diyelim ki gruptan çıktık, ne değişecek.
“Yalandan kabadayılığa gerek yok. Ozan’la konuşmadım bu durumu kale almadım. Biz Ozan’a saçını önden biraz kestir mi diyelim? Sosyal medya öyle bir mecra ki biri kuyuya taş atıyor, çıkaramıyorsun. Keşke bunlara gülüp geçebilsek. Ümit edelim bu turnuva sonuç ne olursa olsun hepinizin bir yerden başlangıç noktası olur. Diyelim ki gruptan çıktık, döndüğümüzde her şey değişecek mi? Kavga, gürültü, yöneticiler, başkanlar, boş tribünler değişecek mi?” ifadelerini kullandı.

“BU TAKIM BENİMLE VEYA BENSİZ DEVAM EDECEK”

Herkesin bir yerden start alması adına bunun turnuvanın milat olmasını isteyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sonuç ne olursa olsun. Hepimizin bir yerden start alması adına bu turnuva bir milat olur. Şimdi hepsini yendik olduk ikinci, üçüncü, birinci. Her şey yerli yerinde mi? Sahalarımız düzgün mü? Kavgasız bir maç var mı? Futbol daha güzel oynanması için hepimizin el birliği ile hareket ettiği bir ortama mı dönülecek. Bazı şeylerin değişmesi için bazen neticeler de kafi gelmiyor. Şu an için ben diyor muyum 2-0 mağlup olanlar var. Biz 1-0 mağlup olduk. Gerek ekonomik olarak teknik olarak idari olarak tavana vurmalıyız. Her kulüp takımımızdan Avrupa şampiyonluğu isteniyor. İki antrenörü koyduğumuzda biraz adaletsiz değil mi? Ben işin daha derinindeyim. Açıkçası bir takım şeyleri değiştirmek için geç kalıyoruz. Geç kaldık. Önemli bir yerdesin diye soru gelebilir. Ben de kendimi sıyırmıyorum, ayırmıyorum. Hiç olmazsa bu şampiyona herkesi bir harekete geçirmeli. Bu sene bütün sahalarımızdan şikayetçiyiz. Bugün Türkiye esasında müthiş bir atılımda 33 tane stat yapılıyor. Ama saha, zemin, seyirci, ekonomi, idari teknik açıdan. Açıkçası bunları konuşmaktan da herkese gına gelecek. Emre Mor madem bizim takımlarımızdan birine gelmedi. Doğru bir ekol seçti. Doğru bir yetiştirme yeri. Futbolu öğrenmesi lazım dedim. Kökten bir çözüm olmadığı sürece doğruyu bilip söyleyememek de kötü bir şey. Sabah kahvaltıda söylediler bana. Ben de öğle yemeğine gelsin basın mensupları dedim. Milli takım durmuyor ki, benle ya da bensiz devam edecek bu milli takım.”

“SENEYE ARDA’NIN MÜTHİŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Milli takım kaptanı Arda Turan’ın performansı hakkında da açıklamalarda bulunan Fatih Terim, “Arda hiç geçirmediği bir yıl geçirdi. Hiçbir şekilde kolay bir yıl geçirmedi. Bir defa bunu iyi bilmek lazım. Tolere edilmesi çok zor bir yıl geçirdi. 6 ay oynamaması konusunda doğru buldum. Barcelona çünkü. Türkiye’nn en büyük transferini yapmıştır. Gelmiş geçmiş en önemli yerdedir. 6 ay oynamıyor. Ne kadar antrenman yaparsan yap maç gibi olmaz. Gidemezsek önce o sonra ben yandık. Gidemezsek haklı olarak bu olabilirdi. Bu kolay bir şey değil. Seneye Arda’nın çok daha müthiş olacağını düşünüyorum. Baştan takıma girememenin sıkıntısını çekti” ifadelerini kullandı.

“MAĞLUP OLURSA DA HESABI BEN VERECEĞİM”
İngiltere ve Hırvatistan maçlarından çıkarılacak dersler olduğunu vurgulayan Terim, “Yine iddia ediyorum oynadığımız top aldığımız sonuç, oyuncu grubunun bir takım havası vermesi ülkenin sevdiği bir milli takım haline getirdi. Bugün dünyadaki çok milli takıma da bakın, 15-16 maç iyi giden çok azdır. Büyük beklentilerin mağlubiyetleri de büyüktür. Yıkımlar oluyor. Ama biz çok güzel mesajlar da alıyoruz. Bu takım bu ülkenin en kötü günlerine yardımcı oldu. Merhem oldu. İspanya maçıyla ilgili hepinizin düşüncelerini az çok tahmin edebiliyorum. Bu takım refleksi olmayacak şeylerde olmayacak işler yapıyor. Ben aslan gibiyim. Oyuncularımla da övünüyorum gurur duyuyorum. Mağlup olursa da hesabı ben vereceğim. Gidemezlerse de hesabı ben vereceğim. Burası bir podyum, burada mankenler yürüyor. Çıkın en iyi yürüyen siz olun dedim oyunculara. Buradan Türkiye 3-5 büyük takıma daha oyuncu vermeli. Mevkilerde oynamıyorlar diyorsunuz. Memnun gibisiniz. Hakan, Caner, Arda, Burak’ı bekleyemezsin” diye konuştu.

“İSPANYA MAÇINDA HIRVAT MAÇININ ÇOK ÜSTÜNE ÇIKMALIYIZ”
İspanya maçının çok zorlu geçeceğini söyleyen Terim, “Ama her maç sahada oynanıyor. Hırvat maçının çok üstüne çıkmazsak performansın çok üzerine çıkmalıyız. Aman o alınmasın, o darılmasın yok. Hırvat maçında oyun içinde geriye düştükten sonra bir başkaldırı olmadı. Çok geriye düştük. O refleksi göremedik. Bu takım son 12 maç birlikte oynadı. 1994 Dünya Kupası ile beraber dünyada mevki kavramı kalmamıştır. Herkes her mevkide oynar, oynamalı da. Bu arkadaşlarımız bu yerlerde oynarken biz turnuvaya katıldık. Ben Arda’yı Barcelona’dan bir sene önce koydum orta sahaya. Caner’in eksiği, Cenk’in eksiği kabulüm, Burak’ın da durumu göz öne alırsanız” açıklamasını yaptı.

“KADROYA ALMADIĞIMIZ OYUNCU PİŞMANLIĞI YOK”
Kadroya almadığı futbolcu pişmanlığı olmadığını belirten başarılı Teknik Direktör, “Ozan, Oğuzhan, içeri giren Arda ve Çalhanoğlu’na destek. Bizim takımımızın kovalayan bir takım değil. Öyle oyunculardan kurulu değil. Hırvatistan’ı çok kaleci degajına mecbur ettik. Ama bizim sıkıntımız ikinci toplarda oldu. Bu takım yedeğine kadar istikrarlı. Oğuzhan bizim en az top kaybeden oyuncumuz. Benim çok güvendiğim bir oyuncu. Dün üçüyle biraz konuştum. Çok şey beklediğim bir üçlü, Hakan, Oğuzhan ve Ozan’dan çok şey bekliyorum. Oğuzhan her tarafta oynayabilir ofansif anlamda. Bunu diyeyim de sağ beke koymayın. 18’in civarında her şeyi yapabilecek bir oyuncu Oğuzhan. Ben, Nihat ve Tuncay dün İspanya maçını seyrettik” dedi.

“BU OYUNLA BAŞARILI OLAMAYIZ”
Başarılı olmak istediklerini ancak böyle oynamayla olunamayacağını söyleyen Terim, “Normal anda herkes sahneye çıkar. Kriz anında krizi yönetilmek çok önemlidir. O raddeye gelmemiz lazım. Şu anda biz aşağı yukarı 17 maçtır 4-3-3 oynuyoruz. Herkes nereye gidecek onu biliyor. A planımız bu. B planımız da 4-4-2. Bazı şeylere dokunmamız gerekiyor. Savunarak olmaz. Ben takımıma 18’e kalıyoruz gelene vurun demem” ifadelerini kullandı.

İspanya maçında Hırvatistan maçından daha iyi oynayacaklarını düşündüğünü söyleyen Terim, “Hem bireysel hem takım olarak. Burada olmak başarı ama bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da buna inanıyor” açıklamasını yaptı.

http://www.iha.com.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.