Din Adamlarımızın Görevi Müslümana Namaz Kıldırmak Yerine Allah’ın Davasını İnanmayana Anlatmak Olmalı
Bilindiği üzere bir ülkenin başka bir ülkede görevde bulunan, hem de resmi görevde bulunan kişisi bulunduğu ülkenin dilini ana dili gibi bilmese de ona yakın seviyede bilmelidir.
Büyük elçilerin, konsolosların bulundukları ülkede yerel dili öğrenmeye çalışması ilk olarak masonluk amacına hizmet ediyor. Kendi ülkenin kültürünü yalnız bu şekilde taşıya bilirsin. Maalesef ki, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Camisinin imamı için dili pek bilmiyor sitemi yapılıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde duyarlı vatandaşımızın; ‘Dünyada güneşin ilk doğduğu, sabah ezanının ilk okunduğu yer Japonya.. Tokyo Camisi’nin T. C. Diyanet işlerimiz tarafından atanan gayet samimi ve misafirperver bir imamı var ama Japoncayı pek bilmiyor. Buda maalesef Diyanet İşleri Başkanlığımızın İlayı Kelimetullah davasına ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Japonya’da din adamlarımızın görevi 3-5 Müslümana namaz kıldırmak yerine Allah’ın davasını inanmayana anlatmak olmalı.. Ana dili gibi Japonca bilmeyen bir hocamız bura da bin bir türlü nesneye tapan Japonları nasıl hak ve hakikat yoluna çağırabilir veya yüksek Türk kültürünü anlatabilir ki..!!’ diye not düşmüş ve Tokyo Camisinin resimlerini paylaşmış.
Bilgi için: Rusya’daki Bolşevik İhtilali’nden kaçan Kazan Tatarlarının bir kısmının Japonya’nın başkenti Tokyo’ya yerleşmiş; Mancurya’ya sığınanların da Japonya’ya gelmesi ile 1920’lerde Müslüman Türk nüfusu artmıştı. Tokyo’nun ilk camisinin inşaatı bu topluluk tarafından ile 1932’de başlatıldı ve 1938’de hizmete girdi. Cami binası 1986’da yıkılınca arazisi, cami yapılması şartı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hibe edildi. Bu nedenle cami arsasının mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti hazinesine aittir. 1997’de Diyanet İşleri Başkanlığı Tokyo Cami Vakfı’nı kurdu. 1998’de temeli atılan bina, 2 yılda tamamlandı. Cami, 30 Haziran 2000’de ibadet açıldı.
Klasik Osmanlı Türk üslubunda bir yapıdır. 734m2’lik arsa üzerine inşa edilmiştir. Cami ana mekanı 800 kişinin aynı anda ibadet etmesi için uygundur. Bodrum katlarda kütüphane, idare bölümü, sergi salonları, misafirhane, lojman gibi bölümler bulunur. Caminin bünyesindeki kültür salonunda bayramlaşma programları, düğün merasimleri, çeşitli sanatsal sergiler, Türkiye tanıtım programları düzenlenir. Binanın mimarı Muharrem Hilmi Şenalp’tir.”