Türkiye Azerbaycan İlişkilerine Sinsice Vurulan Darbeler: Gazeteci yazar Kebuter Hakverdi: Oğuzhan Uğur Azerbaycan Halkından Özür Dilesin!

0
2747

YouTube Kanalında 2 milyon izleyicisi olan ‘Oğuzhan Uğurla P!NC ve ekibi’ programında ünlü Azerbaycan Şarkısı ‘Çırpınırdı Kara Deniz’ ermeni halk Müziği Gibi Tanıtılıyor

Bu günlerde YouTube kanalında izleyici rekoru kıran programda verilen bilgilere  gazeteci yazar Kebuter Hakverdi tepki gösterdi: ‘Oğuzhan Uğuru’un bu adımının arkasında çok ciddi bir güç var ve bu gücün planladığı propagandalar sinsice Türkiye Azerbaycan ilişkilerine darbe vurmaya hesaplanıp. Bir Azerbaycan vatandaşı, Dünya Azerbaycanlıları Yazarlar Ve medya Derneği Başkanı olarak mahkemeye başvuracağız. Sessiz kaldığımız yeter.  Son 20 yılda kültürel alanda sözün her manasında savaş sürüyor. Bir fayişeni shw programına çıkarıp milyonların gözü önünde soyunduruyor ve Azerbaycan yazar kadını gibi takdim ediyorlar.  Futbol maçında güvenlik görevlisi Azerbaycan halkına hakaret ederek bayrağımızı çöpe atıyor biz o olayın arkasında kimler var araştırmıyoruz. Ertuğrul Özkök başından büyük yanlışta bulunarak Hürriyet gibi gazetede halkıma iftira etti, katil damgası vurdu; biz sustuk. Şimdi de Onurhan Uğuru mu soyundurdular bu iş için?

Kebuter Hakverdi ‘Çırpınırdı Kara Deniz’ şarkısının sözleri ve bestesinin Azerbaycan’ın ünlü aydınları Ahmet Cavat ve Üzeyir Hacıbeyova ait olduğunu söyledi. Şarkıya  Türkiye’de yeni nefes veren ve sevdiren ise uzun yıllardır Türkiye müzik alanında sevilen ve sayılan Azerbaycanlı sanatçı Azerin olmuştur.

https://www.youtube.com/watch?v=SVQvNe2jW_M&time_continue=2396&app=desktop