Türkiyede KADIN olmak

0
1811

Özgecan cinayetinden sonra yöntemler aranıyor: Akıllı telefonlar devriyeye giriyor, toplu taşıt araçlarına acil butonları yerleştiriliyor. ha, birini unuttum: kendini koruma amacı ile kadınların spor kulüplerine baş vurmaları. Haklılar. Ne apsınlar? 2015 ne zaman geldi. topu topuna 62 gün falan. eee. Türkiye’de kaç kadın katl edildi bu günler içinde? 3 gündür televizyon izlemiyorum, gazeteye bakamadım. ama 3 önce bu rakam 56 idi arkadaşlar, 56. Burası kadın düşmanı bir memleket mi? deyğil. Burası ormanlık ve ya dağ başı da deyil.

Özgecan olayından sonra bir tecavüzcü sağ qalmış kurbanı için demişdi ki şükür edin ki öldürmedim.

dün eve otobüsle geliyorum. Tam benden bir kaç santim yanda 2 delikanlı. Fısıldaşıyorlar: Abi…abi… yavaş olan, başımızı belaya sokacan… Abi tahrik oluyom anasını satayım…

geri çevrili-yorum. Delikanlının kızarmış gözleri, sarkan dudakları ve iğrenc yüz ifadesi. O an kızımın o araçta olmadığına şükredip delikanlının odaklandığı kadına bakıyorum. Genç kız halı barkı yerinde, makyajsız, pantolonda, saçları toplanmış. Kız akız çiğneyir, abi, sakız çiğneğir. ..

Kadınlar spor kulüplerine baş vuruyorlar. 1960 lı yıllarda Amerika kadına şiddete karşı bu yöntemi kullandı. Tüm evli kadınlar spor kulüplerinde parasız eğitildi. Bir yıl sonra istatistik  ispatladı ki ailede şiddet daha da artmış. Çözüm ne? otobüsteki olayı anlatmak için arkadaşımı arıyorum. Sen kendini başbakan say. ne başbakanı Allah aşkına, kendi ömür payımı adam gibi yaşamak istiyorum, şu karman çorman memlekette o kürsüde oturmak mı olar? Direk iplik-sen. Ne yapsan  ne yapmasan bele. eee. Diyek ki öyledir. Bak sen başbakan olsan, bende senin akıl hocan olsam o sakız çeğnemekten tahrik olan zihniyet var ha onu mahıv etmek için onların hepsini hadım ederim. Akıllısın de sen. Telefonu kapatıyorum. En iyi yöntem kadınlara ruhsat vermek tapanca için.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.