Uygur Türkleri endişeli – Çin, Türkiye ile imzalanan ‘Suçluların İadesi Anlaşması’nı onayladı;

0
462

Ulusal Halk Kongresi, Çin ile Türkiye arasında 14-15 Mayıs 2017’de imzalanan fakat TBMM’nin henüz onaylamadığı “Suçluların İadesi Anlaşması’nı oylayarak kabul ettiğini duyurdu.

Anlaşmaya Göre
14-15 Mayıs 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu’na katılmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Türk ve Çin heyetleri arasında ikili görüşmelerde bulunuldu.

Görüşmeler kapsamında, “Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Arasında Suçluların İadesi Anlaşması” Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi tarafından imzalandı.

TBMM Onaylarsa Uygur Türkleri iade edilecek!
Çin Parlamentosu daha önce de, Türkiye’de yaşayan Uygurlar Türklerini terörist olarak göstermişti ve şimdi ise yakın dönemde iade sürecinin başlayacağını duyurdu.

Alınan bu karara göre, Türkistan İslam Partisi’nin (TİP) Türkiye’de faaliyet yürüten sivil yapıları tasfiye edilecek. Teslim alınan Uygur Türkleri yargılanacak ve suça karışmış olanların cezalandırılacak.

Uygur Türklerinin Tek sığınacağı Tek Ülke Türkiye!!

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk yaptığı açıklamada, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türklerin, Müslümanların ve bütün mazlumların yegane sığınağıdır. Allahtan başka umudu olmayan, Allahtan başka sığınağı olmayan bütün mazlumlara kucak açmış Türkiye Cumhuriyeti devleti, Çin gibi zalim ve yecüc mecüce karşı bir avuç Doğu Türkistanlıyı iade edecek olursa. Biz kendimizi Ankara’da yakarız.” dedi