Yeni Akit Gazetesi TÜRMEB’i yazdı

0
1887

15 Temmuz Darbe girişiminden derhal sonra bir araya gelen dünya Türk gençlerinin sosyal medyada yapılandırdığı haber ajandası TÜRMEB kısa zaman içinde çok büyük başarılara imza attı. TÜRMEB’in bir başarısını Nurettin Veren anlattı. Yeni akit gazetesinde yer alan yazıyı okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.

Bir toplumun ferdleri, kendini değiştirmeden, Allah o milleti değiştirmez

bunyamin-erdemir

Çok bilmek, çok parlak derin felsefi plan ve projeler konuşmak değil, eyleme geçmek ve hızlı hareket etmek doğru ve zamanında karar vermek önemlidir. 

Sahabe Efendilerimizin pek çoğu Kur’an’ın tamamını bilmeden, Kur’an’ın henüz tamamı nazil olmamış iken, duydukları ayetlere iman ettiler.  

Bir kısmı da son demlerinde İslam’a girdiler. Fakat çok aktif bir İslam anlayışı ile hızlı ve kararlı birer Müslüman oldular. Hem kendilerinde, hem yaşadıkları sosyal hayat ortamlarında, muazzam değişiklikler yaptılar. 

Efendimizin o vahşi cahiliye insanlarını, nasıl Melek nümun birer insan haline çevirdiğini; Cafer Bin Tayyar’ın anlatımıyla, Habeş Kralına söylediği sözlerin hikayesi çok enteresandır. Mekke’de baskıların ve işkencelerin iyice arttığı bir dönemde, Peygamber Efendimiz, Hz. Ali’nin 10 yaş büyük ağabeyi olan, Cafer Bin Tayyar lakabıyla, yani amcasının oğlunu, Habeş Kralına gönderip, hem İslam’ı tebliğ etmek ve eziyet altındaki Müslümanları, Habeşistan’a gitmeleri için, Kral ile konuşmaya göndermişti. 

Hz. Cafer şöyle diyordu: Ey-Melik biz daha önce birbirini yiyen, bitiren, menfaat için akrabalık bağı gözetmeden, birbirini boğazlayan, diri diri kız çocuklarını dahi toprağa gömen, yol kesen, yalan söyleyen, elimiz ile yaptığımız taştan, ağaçtan, putlara tapan cahil bir kavim idik. Her türlü ahlaksızlığı yapan, vahşet içinde yaşayan bir topluluktuk. 

İçimizden, bildiğimiz özü sözü doğru, ahlaken üstün tanıdığımız ve güvendiğimiz herkesin doğruluğuna şahadet ettiği birisi, peygamber olarak çıktı. Bizim bütün bu yanlış ve kötü ahlak anlayışlarımızı değiştirdi. 

Bize sadece yerleri gökleri yaratan, bizleri var eden, Allah’a kul olduğumuzu anlattı. Biz bu şekliyle kötü adetlerimizden kurtulduk. 

Bu kadar büyük değişikliği ve sosyal hayattaki farklılığı meydana getiren, ancak Allah adına hareket eden, hayatında leke olmayan, söylediklerini uygulayan bir Peygamberin kararlılığıyla, toplumda meydana getirdiği bu değişiklikler mümkün olabildi. O diğer Peygamberler gibi, Peygamberlik halkasının sonuncusuydu, diyerek Habeş Kralına, İslam’ı özet olarak bu anlatımıyla sunmuştu. 

Bugün de bir topluluk kendisini, İslam ve Kur’an anlayışıyla değiştirmedikçe, Allah o toplumu değiştirmez, yani toplum kendinde, büyük değişiklikler kararlılıkla yapmadıkça, Allah o topluluğun ahvalini, değiştirmez. 

Herkesin ameli kendi boynuna takılmıştır. Bugün sanal alemdeki fevkalâde siber saldırılar, internet üzerindeki oynanan oyunlar, nesillerin beynini ve kalbini işgal eden ve yanı başımızdaki evladımızı, evimizin içindeki çocuğumuzu, gözlerinden girip, beyniyle hipnoz eden, avuç içi bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla, artık her an çocuğumuzu bizden uzaklaştırıp, çocuklarımızı bize yabancılaştırdı. 

Onları uzaktan kumandalı, zombiler haline getiren, ileri bir teknolojinin esareti ve hakimiyeti altında, kuşatılmış olarak görmekteyiz.  

Pazar günü Kısıklı da, (TÜRMEB) Medya dünyasının yapmış olduğu, benim de katıldığım konferansta, TÜRMEB Başkanı Bünyamin Erdemir’in organizesinde, yapılan panelde, özellikle bu işgale karşı, nesillerin kalbini ve beynini bloke eden, internet ortamındaki, büyü sistemine karşı, nasıl mücadele edileceğini pek çok arkadaşımızla beraber, Üsküdar Belediyesi’nin Salonu’nda yapılan panelde ele aldık ve bunun tekrar tekrar devam etmesini en az ayda bir yapılması hususunda bir karar aldık. 

Abdurrahman Dilipak Hocamızla birlikte, Tuna bey, Sabri bey ve pek çok arkadaşımız bu konuda önerilerde bulundu. Bu panellere bundan sonra da inşallah devam edeceğiz. 

Çünkü ele alınması ve üzerinde ısrarla durulması, belki de üzerimize yapılan en önemli siber saldırının bu olduğu hususunda hemfikir olduk. Evlatlarımızın ve nesillerimizin nasıl evrimleştiği ve yurtdışından yapılan manipülasyonlar ile nesillerin tamamen başka kültürlere adapte edildiğini ve uzaktan kumandayla kültür erozyonunun, bize karşı fevkalâde hızlı yürütüldüğünü, korktuğumuz siber saldırının, esas bu cihetten olduğunu gündeme getirdik. 

Panele katılan eski bakanımız, Cevdet Yılmaz bey de, konuşmacı olarak toplantıya iştirak etti. Önümüzdeki hafta içersinde bu konuda, devlet desteğini sağlayacak çalışmaları için, toplantıyı düzenleyen, Bünyamin Erdemir beyi Ankara’ya davet ettiğini söyledi. 

İNŞALLAH BU KONUDA DEVLET DESTEKLİ, TÜRKİYE GENELİNDE KARŞI MÜCADELE EYLEM, PLANI VE PROJELERİ GELİŞTİRİLİR VE DESTEKLENİR DİYE ÜMİT EDİYORUZ. 

Nurettin Veren

http://m.yeniakit.com.tr/yazarlar/nurettin-veren/bir-toplumun-ferdleri-kendini-degistirmeden-allah-o-milleti-degistirmez-17017.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.