Zaman’a kayyum ABD ve Rusya’yı gerdi

0
1329

FETÖ’nün yayın organı olan Zaman gazetesine kayyum atanması ABD ve Rusya’yı rahatsız ederken Türkiye’yi ‘basın özgürlüğü’nü ihlal etmekle suçladılar.

050320162358196906922_2

Türkiye’nin Paralel Devlet Yapılanması’na karşı yürüttüğü mücadeleyi sindiremeyen ABD ve Rusya Türkiye karşıtı ortak açıklamalarda birleşti. Mahkeme kararıyla Zaman gazetesine kayyum atanması Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ve  ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ı rahatsız ederken ikili ülkelerindeki eylemleri görmezden gelerek ‘basın özgürlüğü’nü hatırladılar.

RUSYA’NIN KAYYUM RAHATSIZLIĞI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Mevcut sinyaller, uluslararası toplum tarafından soruşturulmalı. Türkiye’de teröristlere verilen desteğin örtbas edilmesi için sadece basının özgürlüğü engellenmiyor, aynı zamanda da hukuka saygı gösterilmiyor” ifadelerini kullandı.

Zaharova, açıklamasının sonunda, “Söz konu gelişmelerin, Avrupa Konseyi ve AGİT’te titizlikle ve tarafsız bir şekilde ele alınması gerektiğinden eminiz. Ankara’dan fikir özgürlüğü ve basın alanındaki uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi kararlı bir şekilde talep edilmeli” ifadelerini kullandı.

ZAMAN’A KAYYUM JOHN BASS’I GERDİ

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Zaman gazetesine kayyum atanmasını ve protesto gösterilerine polis müdahalesini “endişeyle izlediğini” söyledi.

Hatırlanacağı üzere daha önce akademisyenlerin ihanet bildirisine ABD’nin 2 numarası Joe Biden destek çıkmıştı.  Joe Biden’ın o açıklamalarını hatırlatan sözler bu kez ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’tan geldi. Bass, Zaman’a kayyum atanmasını endişeyle izlediğini açıkladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Zaman gazetesine kayyum atandığı süreci “endişeyle izlediğini” açıkladı.

Büyükelçi Bass, elçiliğin resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sadece süreci değil protesto gösterileri sırasındaki biber gazı ve plastik mermi kullanımını da eleştirdi.

Bass’ın, ABD elçiliği resmi twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak yaptığı açıklama şöyle: “Zaman gazetesinin haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edildiğine dair haberlerden derin rahatsızlık duyuyorum. Devir işlemini protesto edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanıldığına dair haberleri de endişeyle izliyorum. Evet, hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır.”

John Bass’ın bu açıklamalarına ünlü isimlerden tepki yağdı

 

(AKSAM)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.