ABD’nin 2 numarası Sultanahmet’te

0
1287

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugünkü temaslarının ardından, Sultanahmet Camii’ni gezdi, ardından Sultanahmet Meydanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Dikilitaş’a karanfil bıraktı. Biden ve ailesi daha sonra Sultanahmet Camii arkasındaki Arasta Pazarı’na geçerek alışveriş yaptı.

Çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Biden, beraberindeki heyetle birlikte Sultanahmet camisini ziyaret etti. Biden’a yaklaşık 40 dakika süren ziyareti sırasında iki imam eşlik ederek cami ve İslam dini hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Sultanahmet Meydanı’ndaki Dikilitaş’a geçen Biden, burada eşi Jill Biden, damadı Howard Krein ve torunu Naomi Biden’la birlikte geçen haftaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.Heyet daha sonra Sultanahmet’teki Arasta çarşısını gezerek alışveriş yaptı.

Sultanahmet Meydanı’nda 12 Ocak’ta, canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 10 Alman turist yaşamını yitirmiş, yaralananlar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 12’si tutuklanmıştı.

Joe Biden ve ailesi Sultanahmet’te alışveriş yaptı

Daha sonra Biden, ailesi ile birlikte Sultanahmet Camii arkasındaki Arasta Pazarı’na geçti. Ailesiyle birlikte çarşıyı gezen Biden, hamam malzemeleri satan bir dükkandan çok sayıda yazlık bornoz ve peştamal satın aldı.

Dükkandakiler ile fotoğraf çektirdikten sonra bir seramik dükkanındaki ürünleri inceleyen Biden, buradan alışveriş yapmadan ayrıldı. Daha sonra bir baharatçıya geçen Bidenler, burada da alışveriş yaptıktan sonra pazardan ayrıldı.

Pazarlık yaptı

Biden ailesinin kendisiyle sıkı pazarlık yaptığını belirten Ekrem Altunses; “Kızı geldi direkt dükkana girdi, peştamal baktı, bornoz baktı. Sonra eşi girdi. Kendisi geldiğinde fotoğraf çektirdik. Pazarlık yaptılar ama bizde indirim olmadığı için veremedik, ufak hediyeler verdik onlara. Pazarlık bizim kültürümüzde olduğundan dolayı biliyorlar, herhalde söylemişler onlara “Pazarlık yapın” filan. Bizimle de pazarlık yapmaya çalıştılar. Tutarı çok değil ama çok şükür oldu biraz. Burayı tercih ettikleri için çok mutlu olduk.”

Bidenlerin dükkanını gezip ürünlerini incelediği Metin Kaya ise, “Geçerken uğradı. Sadece gözattı dükkana, ürünlerimiz farklı olduğu için. Fiyat sordu sonra teşekkür edip çıktı.” açıklamasını yaptı.

Aile, yaklaşık yarım saat kaldıkları çarşıdaki işleri bitince kaldıkları otele geçti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.