Atatürk Hava Lİmanı Patlamasında Gürcüstan İzi?

0
1545

Saakaşvili iddaa etti:  Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terörde şüpheli bilinen Çeçen Ahmet Çatayev’i Bidzina İvanişvili hakimiyeti hapisten bırakıp.
Bu sözleri Ukrayna’nın Odesa vilayetinin valisi  Mihail Saakaşvili kendi Facebook sayfasında yazdı.
Atatürk Havalimanı’nda saldırıda şüpheli bilinen, aslen Çeçenistan’dan olan Çatayev’in  birkaç ay Gürcistan’da hapis yattığını yazan vali “Ben Gürcistan’da iktidarda olanda  Odesa polisine rehberlik eden general Georgi Lordkipanidze’nin başkanlığı  ile yapılan anti terör operasyonu sırasında Ahmet Çatayev tutuklanmıştı. Bu işlem sırasında bizim güvenlik kuvvetlerimizin 3 mensubu da dünyasını değiştirmişti. 2012 yılında Gürcistan’da iktidar değişirken, rehber görevine Rus oligarşi Bidzina İvanişvili geçildiğinde, yeni hükümet birçokları gibi onu da siyasi tutuklu olarak gördüğü için serbest bırakmıştı. Ben o zaman halen Cumhurbaşkanı idim ve onun serbest bırakılmasına itiraz ettim. Ancak savcılık bu itirazı iptal etti. Şimdi o, çok masumun ölümüne neden oldu “.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bombalardan birinin Çeçen asıllı Rus vatandaşı Osman Vadinov olduğu haberleri üzerine Rusya’dan bu kişiyle ilgili yalanlama geldi. İnterfaks ajansına açıklama yapan Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu‘nun haberine göre Kafkas bölgesi Emniyet Müdürülüğü’nün açıklamaları şöyle:

“Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. İkinci sanık Ahmet Çatayev’e gelince; bu kişi Rusya tarafından da aranıyor” diye konuştu.

“Son olarak 2012 yılında Gürcistan sınır bölgesinde Gürcü muhafızlar tarafından ele geçirilen Çatayev’in iadesini istemiştik. Ancak Gürcistan terörizm suçundan aradığımız bu kişiyi bize teslim etmeyeceğini bildirdi. Çatayev, bizdeki bilgilere göre Kafkas Emirliği olarak tanınan oluşumun liderlerinden Doku Umarov’un Avrupa temsilcisi.

“2011 yılında bu kişi Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesinde Bulgar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı. Bulgaristan’ın Hasköy şehri mahkemesi Rusya’ya iade kararı almış, ancak ardından Filibe’deki üst mahkeme insan haklarına atıfta bulunarak kararı bozmuştu.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.