Alman Medyası:’Eski Futbolcu Sükür Erdoğana hakaretten tutuklanacak ‘

0
1359

Almanyanin en cok okunan Spiegel online’ın günlük manşetinde Hakan Şükür yer aliyor.

Haberin tam metnini sizlere sunuyoruz:

Türkiyede ” Bosporus’un Boğası” konuşulduğunda kesinlikle devlet adamı Recep Tayip Erdogan’dan söz edilmiyor. Bu lakabı yirmi yillik futbol karyeri ile Hakan Şükür kazandı.

Şimdi bu atakci futbolcu Türk hukukunun hedefinde: 44 yaşindaki futbolcuya Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkani Erdogan’a hakaret içeren bir açiklama yüzünden dava açildi. Hangi tweetleri devlet mahkemesinin ele aldiği tam olarak belli degil. Şükür hakkinda mahkeme dört yil hapis cezasi talebinde bulundu.

1,90 m uzunluğundaki Futbolcu Istanbulun Galatasaray takımında oynarken 2000 yılında Uefa Cup ta yer aldi. Iki yil sonra WM tarihinin en hizli golünü attı ve ülkesinin rekor golcüsü oldu.

 

Hatice Yaman /Almanya/hocalihaber

2008 futbol karyerini bitirdikten sonra, Erdogan tarafından siyasete alındı. 2011’de Istanbul’da AKP’de parlamentoda yerini aldı.

2013 sonunda AKP’den ayrıldığını bildirdi. Sebebiyet veren neden Gülen- Harekatına iliskisiydi. Ayrılma açiklamasında Şükür AKP hükümetinin Din adamı Fettulah Gülen’e karşı “düşmancıl adımlar” attığını öne sürdü.

Birkaç yıldır Erdoğan  Gülen-Hareketini devleti ele geçirmekle ve hükümeti düşürmekle suçluyor. Bu kinleri şimdide Gülen-Hareketine bağlı olan Şükür’ü hedef alıyor.

Dava önümüzdeki haftalatda başlayacakmiş. Şükür hakim karşısına çıkacakmı, meçhul. Çünkü eski futbolcu medyanın açiklamasina göre ABD’de bulunuyor. Şükür’ün avukatları suçlamaları red ediyor. Erdoğanın bir buçuk yılda devlet adamı olarak başa geldiğinden bu zamana kadar yüzden fazla “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” dava açildi. Eleştirmenler hükümete ifade özgürlüğünü kısıtladğını öne atıyor.

 

Türkei: Ex-Fußballstar Sükür soll wegen Beleidigung Erdogans in Haft (SPIEGEL ONLINE) http://m.spiegel.de/politik/ausland/a-1079068.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.