Bin Ladin’den ABD vatandaşlarına mektup var

0
1325

11 Eylül 2001’de yaklasık 3000 Amerikan vatandaşının ölümünden sorumlu tutulan Al Kaida şefi Osama bin Laden ölümünden önce  ABD vatandaşlarına sesleniyor. Söyledikleri de kötü bir şaka gibi.

Osama bin Laden ölmeden önce Amerikan vatandaslarına bir mektup yazmiş. Mektubda ABD Başkanı Barack Obama’dan “insanlığı kurtarmak”için iklimdeki denge bozukluğuna karşı önlem almasını ve destek vermesini istemiştir. Bunu Amerika tarafından açıklanan Bin Laden’in vasiyetinden çikan yeni dokümanlar belgeliyor. Bu mektup 2 Mayis 2011’de Parkistan’da Bin Laden ölduruldükten sonra özel ekibin eline geçmiş. Mektupta ne bir tarih ,ne de bir imza bulunmamakta.

Reuters’in haberine göre mektup 2009 ‘da Obama’nın Devlet başina geçtikten sonra yazıldığı tahmin ediliyor. Yazıda Al Kaida şefi “iklim değisimine karşi savaş açılsın, islama karşi değil” talebinde bulunuyor.

“Bu iki en büyük medeniyetlerin ikisi arasında bir kavşa ve bu kavğa felaket bir iklim şartlarının gölgesinde yürütülüyor” diye eklemis. Bin Laden amerikalıları “barışcıl bir devrime” ve Başkan’ın “zararlI kapitalist lobicilerden kendini kurtarmasını” istiyor.

Terör liderinin düşuncesine göre Irak ve Afghanistan savaşları yanı sıra, yanlış para politikasının, 2007 finas kirizinin ortaklaşa sorumlusu Ekonomi Lobileridir. Bu sebepten insanlığı kurtarma ve onları bu zararlı gazlardan ve kötü bir kaderden korumak adına bahsettiği devrime ihtiyaç duyulmaktaymış.

Devlet bürosu salı gününden itibaten Bin Laden’in son isteğini yerine getirmek için, baskında saklandiği yerde ele geçirilen 112 arti dokumanlarida açikladi. Bu belgelerde tüm varliğinin batiya karşi sürdürülen terör savaşi için harcanmasi i istemiş. Bin Laden’nin mal varlığı kendi beyan ettiği gibi 27 milyon Euro  Sudan’da saklanıyor. Para ile ilgili ABD yetkililerinden herhangi bir açIklama yapIlmadI.

ALMANYA // HATİCE YAMAN

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.