‘BIRAKIN KIZLAR OKUSUN’ Araz Yayınları’ndan YARENDER’e Destek

0
1823

Yaren Kültür Sanat Turizm Derneği (YARENDER) Başkanı Safiye Samyeli ve AFYONKARAHİSAR/ SERBAN KASABASI BELEDİYESİ’NİN ortaklaşa başlatmış oldukları “AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ”… Projesine Araz Yayınları’ndan Destek geldi
 
 Denizli Yaren Kültür Sanat Turizm Derneği (YARENDER) Başkanı Safiye Samyeli ve AFYONKARAHİSAR/ SERBAN KASABASI BELEDİYESİ’NİN ortaklaşa başlatmış oldukları “AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyası çığ gibi büyüyor.  Kampanyaya İstanbul’dan  Araz Yayınları da  destek verdi. 

YARENDER başkanı Şair Yazar Safiye Samyeli’nin hayali olan “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ adlı projeye en büyük destek doğduğu yer olan Afyonkarahisar Sinanpaşa Kaymakamı Kerem Türker Ve Serban Belediye Başkanı Abdurrahim Aktoprak’tan Geldi.

Kız doğmanın suç olduğu yıllarda dünyaya gelen ve eğitim hayatı elinden alınan yıllardır bireysel olarak “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “diyerek okutulmayan kız çocuklarının sessiz feryadına ses olmaya çalışan Şair Safiye Samyeli’nin sesini duyan SERBAN Belediye başkanı Abdurrahim AKTOPRAK “AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyasına sahip çıkarak ev sahipliği yapma sözü verdi.

Bir vefa örneği göstererek kasabalarında doğmuş ama yıllardır Denizli de ikamet etmekte olan tam bir memleket sevdalısı olan Safiye Samyeli’ne ve “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyasına sahip çıkan Abdurrahim AKTOPRAK Kasabalarında “böylesi azimli ve vefalı bir Şairlerinin var olmasından son derece gurur duyduklarını Kasabalarında yaşamamış olsa da kendisinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini başarıları ile onur duyduklarını Safiye Samyelinin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek

“Yıllardır kültür sanat ve edebiyata emek veren başarıdan başarıya koşan ve içerisin de kapanmayan bir yara, sönmeyen bir ateş ile  “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ diyerek feryat eden Sayın Samyeli’ni bu kutsal savaşında yalnız bırakmayacaklarını ve SERBAN BELEDİYESİ olarak her zaman Sayın Samyelinin yanında olduklarını belirtti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.