Caniyev neden İstanbul’da?

1
9904

Bu gün İstanbul Beşiktaş’ta infaz edilen Azerbaycan kökenli mafya babası Rövşen Caniyev kaldırıldığı hastanede hayatını kayb etti ve özel uçakla doğduğu memlekete gönderildi.

 

Caniyev neden İstanbul’da?

Yaz girmeden önce mafya babası Caniyev’in İstanbul’a geldiği biliniyor. İdaalara göre Azerbaycanlı kabadayı sahte pasaportla sınırı geçti. Bu o yaz günüdür  ki, Sedat Peker ve Azerbaycan’da faaliyette olan ‘’KredoBank’’ ASC Müşahide Şurasının Başkanı Müşfik Vekilov’un arası bozulmuştu. 2015 yılında inşası hala devam eden Aklandia Kız Kalesi (Muğla) konaklarının Türkiye`den ortağının hiçbir kayıtlarda ismi geçmese de, Sedat Peker olduğu iddia edilmekteydi. Azerbaycan’dansa inşaata Müşfik Vekilov para aktarmaktaydı. 2015 yılının yaz aylarının sonuna doğru Azerbaycan tarafı üstlendiği işleri yarım bıraktı ve bununla da milyonluk projenin önü kapanmağa başladı. Sedat Peker’in aktif siyasete başlaması Türkiye tarafının da işi aksatmasına neden oldu. Hatta son birkaç ayda çalışanların maaşları ve konakların giderleri karşılanmadı. Rövşen Caniyev’in İstanbul’da görünmesi onun bu işin çözülmesi için geldiği söylentilerine yol açtı.

 

‘Kredo’ Müşvik kimdir?

 

«KredoBank» (ASC) Müşahide Şurasının Başkanı Müşfik Vekilov hakkında Azerbaycan medyasında ilginç açıklamalar yer alır. Onun Gülenci çevresinin olduğunu yazan gazeteler değeri milyon dolarlarla ölçülen fabrika ve otellerin olduğunu yazıyorlar. Babası İsa Vekilov Bakı’da tramvay şoförü olmuş yaptığı kazada ölen yaya yüzünden 3 yıl hapis cezasına çaptırılmış. Hapsi biten baba sonradan soyadını değişerek Vekilov olarak yazdırmış. Gazeteler aynı zamanda baba oğul Vekilovların Almaniya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve Avusturya ‘da çeşitli ticaret merkezlerinin olduğunu ve Azerbaycan’da sahip oldukları ‘The Crown’, ‘Karat İNN’ və ‘Diplomat’ hotellerinin vergiden yayındıklarını da açıklıyorlar.

 

Peki, Caniyev neden öldürüldü?

müşviqmüşfik vekilovsedat pekermübarizOlayda Rus ve ermeni mafyasının ismi geçse de, Azerbycanlı mafya babasının Fetöcülere yakın olduğu da pek çok kimseye sır değil. Cenazenin Azerbaycan uyruklu iş adamı Mübariz Mensimli’nin özel uçağında memleketine yolcu edilmesi bazı ipuçları veriyor. Tabii ki, soruşturmaların sonucu karanlık dünyanın gizli saklılarını gün yüzüne çıkaracak. Mensimli’nin ismi FETÖ`cülerle işbirliğinde pek çekilmese de, çok yakın çevresinin ve elemanlarının Gülen örgütüyle sık bağları olduğu söylentiler arasında.

 

1 YORUM

  1. siz bu melumatı kimden almısınız ve xahiş edirem menbe gösterin! Siz rehmete geden biri haqqında bu boyda iftira atanda mütleq neyese esaslanmalısınız. (ve üstelik onun ölüm fermanı Ermenistanda verilib)… Bu yazını ya silersiniz ya da biz de bu saytın Fetullaha çalışdığını her yerde paylaşacağıq. Madam ki, iftira biz de bu iftiranı atmaqla qalmayıb araşdıracayıq bezi şeyleri . Bu bizim üçün heç nedir. Sizin belkem de Fetullah ilişkiniz var bilmirsiniz neyneyesiniz… Bu qeder şerefsizlik olmaz . Allahdan qorxmazlar sizi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.