Davutoğlu: “Kıyamete kadar can Azerbaycan’la omuz omuzayız”

0
1456

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bütün dünya bilmelidir ki, Türkiye, can Azerbaycanla omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir. Can Azerbaycan’ın kaybettiği her şehit bizimdir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

CAN AZERBAYCAN’IN KAYBETTİĞİ HER ŞEHİT BİZİM ŞEHİDİMİZDİR

Bütün dünya bilmelidir ki, Türkiye, can Azerbaycanla omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir. Can Azerbaycan’ın kaybettiği her şehit bizimdir. Dağlık Karabağ da dahil olmak üzere Azerbaycan’ın tüm toprakları kurtulana kadar can Azerbaycan’ın yanında durmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz mübarek cuma gününü Sur’da geçirdik. Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’dan sonra 5. kutsal mekan olarak görünen Ulucami’de Cuma namazı kıldık, kardeşlerimizle hemhal ettik.

HER BİR DİYARBEKİRLİYE, HER BİR VATANDAŞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hiçbir önhazırlık olmadan binlerce Diyarbekirli kardeşlerimin Ulucami önünde toplanmasında duygularımı tarif edemem. Önceden hiç planlanmamış ama meydanın hınca hınç dolduğu bir miting yapmak durumunda kaldık. Her bir Diyarbekirliye, her bir vatandaşımıza sahip çıkacağız.

Yıkılananın yerine çok daha güzelinin yapılacağının müjdesini vermeye gittik. Bugün doğu ve güneydoğuda insanlarımız terör örgütüne destek olmayacaklarını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre karşı dimdik duruş sergileyen vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Terör destekçisi siyasetçilere ‘Siz acıdan besleniyorsunuz’ diyen vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

DİYARBEKİRLİLER PROVOKASYONLARA GEÇİT VERMEDİ

Biz gitmeden önce, Diyarbekirlileri protesto gösterilerine çağırdılar, Diyarbekirliler ise, ‘Bağrımızı, gönlümüzü açıyoruz’ diyerek provakasyonlara geçit vermedi.

8 yüreğimizi hain bir terör saldırısında katlettiler. Zannettiler ki biz korkarız, çekiniriz. Ama onlar ne bizi, ne davamızı, ne milletimiz tanıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz asla korkmadık, asla korkmuyoruz, asla korkmayacağız.

Canlı bombalar, intihar eylemi yapmaya azmedenler bizi birbirimizden koparamazlar. Birbirimizin hayat hakkına sahip çıkarak her birlikte yaşayacağız. Bizi bölmeye hedefleyenlere karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ebediyen bir ve beraber olacağız.

DİYARBEKİR VE SUR’U YENİDEN İMAR EDİYORUZ

Biz teröre karşı da, terörün tahribatına karşı da vatandaşımızın yanındayız. Yaraların sarılması için tüm imkanları seferber ettik. Diyarbekir’i asla onlar teslim etmedik, etmeyeceğiz. Sur bizim yüreğimizdir. Sur bir kalp yüreği gibi inşa edilmiştir. Sur da, Diyarbekir de bu aziz vatanın ayrılmaz parçasıdır.

Bizi, Sur’u yıkmakla itham edenlere karşı Diyarbekir ve Sur’u yeniden imar ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı koordineli olarak çalışıyor. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır.

İkinci önceliğimiz tahribatı gidereceğiz. UNESCO çerçevesi ve 2012 İmar Planı. Üçüncü önceliğimiz ekonomik hayatı canlandırmaktır. Çarşı kültürü özenle korunacaktır.

TARİHİMİZİN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLARDAN KAÇMAYACAĞIZ

10 Nisan’da Diyarbakır Havaalanı’ndan Erbil’e, 1 Mayıs’tan itibaren de Kıbrıs’tan uçuş başlatıyoruz. Biz tarihimizin bize yüklediği sorumluluklardan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

AK Parti iktidara geldiği günden beri, Türkiye’nin terör belasından kurtulması için çaba harcıyor. Biz milletimiz için varız, şartlar ne ise yapmaktan çekinmez, fedakarlık üstlenmekten kaçınmayız. Çatışmaların durması, milletimizin huzur ve emniyete kavuşması için güçlü bir devletin yapması gerekeni yaptık.

Biz huzur ortamı sağlarken, PKK terör örgütü çukur kazarak, hendek kurarak yeni bir süreç başlattı. Biz de her tehdide karşı yapılması gerekeni yaptık. Ve tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattı.

Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyordur. Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir.

ANKARA DIŞINDA İLK BAKANLAR KURULU TOPLANTIMIZI YAPACAĞIZ

11 Nisan’da da Şanlıurfadayım. Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulu toplantımızı da yapacağız. İstiklal Madalyası’nı da götürmek nasip olur. Terör örgütünün siyasi kanadı bu ziyaretten rahatsız oldu. Bir başka kesim de ziyaret sonrası başlattığı kampanyalarla terörle mücadele kararlılığımızı sorgulamaya kalktı.

Bugün gelinen noktada, şehirlerimizi yaşanmaz hale getiren bu barbar terör örgütüne karşı büyük başarı elde ettik. Karşımızda gözü dönmüş bir terör örgütü var.

KİMSE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MUHATAP ALACAĞIMIZI BEKLEMESİN

Bizden kimse elinde silah ve kan olan terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin. Bizim bundan sonra tek muhatabımız milletimizdir. Kararlılığımız tamdır.

Mücadele kararı verirken de, bugün bu mücadeleyi yürütürken de hükümetimiz diğer partilerden destek görmemiştir. Biz bir yandan terörle mücadele ederken, terörden mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz.

KARARLILIĞIMIZI SORGULAMAYA KALKTILAR

Son günlerde şahsım ve hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlılığını sorgulamaya çalışan bazı fitne tacirleri harekete geçti. Bizim terörle mücadelemizdeki başarımızdan iki kesim rahatsız oldu. Birisi terör örgütü ve siyasi uzantıları. Terörle mücadele konusunda şahsımın ve hükümetimizin üstlendiği risklerin binde birini üstlenmeyen kararlılığımızı sorgulamaya kalktılar.

Bunların arkasında kimlerin olduğunu da biliyorum. Tüm riskleri göze alarak, 23 Temmuz günü Başbakanlık direktifi olarak güvenlik güçlerine ilettim. Meclis’te çoğunluğa sahip olmayan bir hükümetin başındaydım.

7 Haziran akşamı baykuşlar bulundukları yerlerden öterken, biz bir an bile bu ülkeyi sahipsiz bırakmayız demiştik. O gün ne kadar kararlıysak, bugün de o kadar kararlıyız.

BİRİLERİ PARALEL YAPININ ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyaretinde yaşananlar Türkiye karşı örgütlerin biraraya nasıl geldiğini gösterdi. Seyahat PKK’lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerin, ulusalcı hainlerin nasıl bir araya geldiklerini gösterdi.

Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çetesinin eylemlerini hepiniz gördünüz. Birileri paralel yapının üstünü örtmeye çalıştı. Birileri teröre destek sağlayan paralel yapının üstüne gittik, gideceğiz.

Geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir adım daha attık. Gevşekliğe müsamaha göstermeyecek koordinasyonu hayata geçirdik. Bizim için paralel yapı ile terör örgütü arasında bir fark yoktur. Devleti ele geçirmeye çalışan bu örgütle, PKK’ya karşı yürütülen mücadele gibi kararlılıkla sürdürülecektir.

YASAL GÖÇ TEŞVİK EDİLMİŞ OLACAK

AB ile vardığımız mutabakat çerçevesinde 202 göçmeni geri aldık. 199 göçmeni ülkelerine geri dönderdik. 2 Suriyeliyi de kamplara gönderdik. Kamplarda yaşayan 78 Suriyeli kardeşimizi Almanya ve Avrupa’ya gönderdik. Yasadışı göç yerine yasal göç teşvik edilmiş olacak. 16 Nisan’da Kilis’teki okul ve hastane açılışını başta Merkel olmak üzere AB liderleriyle birlikte yapacağız.

KİMSE CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURUYLA OYNAYAMAZ

Alman medyasında Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretamiz yayınlar yapıldı. Basın özgürlüğü sınırsız değildir. Kimse, kimsenin onuruyla, hele hele Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız. Bunu herkes bilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı makamı bütün milletimizin onur makamıdır. 2 gün önce Sayın Merkel ile yaptığım görüşmede bu programlara dikkat çektim ve bunların kabul edilemez olduğunu belirttim. Merkel de bu programlarının hükümetin görüşünü yansıtmadığını söyledi. Sözcü de basının sınırsız özgür olmadığını söyleyerek bizi teyit etti.

http://www.kanalahaber.combayrak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.