En geniş operasyon o ilçede yapılacak!

0
1233

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 bin asker ve polisin katılacağı bir operasyon başlıyor. İran ve Irak sınırına kadar uzanacak operasyonun 2 ay sürmesi bekliyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 bin asker ve polisin katılacağı büyük bir operasyon geliyor. Operasyon, Cizre ve Silopi’den farklı olarak ilçe merkeziyle sınırlı kalmayacak, kırsalda İran ve Irak sınırına kadar uzanacak.

İlçede yaklaşık 2 bin teröristin mevzilendiği belirtiliyor. Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre ilçe merkezindeki harekatı Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat yapacak. Burada 11 bin personelin görev alması bekleniyor. PKK’lı teröristler ağırlıklı olarak Orman, Mezarlık ve Güngör mahallelerinde bulunuyor. İlçede YPS’li (YDGH) 1500, dağ kadrosundan da 400 terörist var.

İHA’LAR 24 SAAT UÇACAK

Kırsaldaki harekatı Özel Kuvvetler yürütecek. Burada 10 bine yakın personel görev alıyor. İkiyaka Dağları üzerinden gelebilecek lojistik destek kesilecek. Dört insansız hava aracı 24 saat uçacak. 2 ay sürmesi beklenen operasyon İran ve Irak sınırına kadar uzanacak. sağlık Bakanlığı doktor ve hemşire takviyesi yaptı. İlçede 40 bin kişinin kaldığı belirtiliyor, bunların ihtiyacı karşılanacak. Civar köylere giden vatandaşlara da yardım edilecek.

HER MAHALLEYE AYRI STRATEJİ

Operasyonda, Yüksekova’nın kilit noktaları da belirlendi. 10 örgüt evinin bulunduğu Orman Mahallesi başta olmak üzere Cumhuriyet ve Güngör Mahalleleri, konum itibariyle stratejik önem taşıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bölgedeki stratejik alanlar, mahalle mahalle tespit edilerek İçişleri Bakanlığı’na bildirildi.

YOLLAR TUTULACAK

Yolların güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınması planlanırken, mahalleden anayola açılan bütün yolların tutulması gerektiğine dikkat çekiliyor. Cumhuriyet, Güngör ve Şemdinli yolunda sızmaların önü kapatılarak, örgüte yardım gelebilecek noktaların kesilmesi hedefleniyor.

KUZEY IRAK’A HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 4 gün önce Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik düzenlediği hava operasyonunda 67 PKK’lı öldürüldü. Genelkurmay’ın yaptığı açıklamada Kuzey Irak’a yapılan keşifler neticesinde, Kandil, Metina, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen yeni hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 14 adet F-16 ve F-4 2020 savaş uçağıyla hava harekatı düzenlendiği belirtti. Açıklamada, hedeflerin tam isabetle imha edildiği ve keşif sonuçlarına göre 67 PKK’lının etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

HDP’LİLER TAKİP EDECEK

PKK’nın Yüksekova sorumlularından biri olan Kurdo kod isimli militan ile Mazlum ve Özgür isimli dağ kadrosundan iki militanın da daha önceden bölgede görevlendirildiği öğrenildi. HDP milletvekillerinin de Yeşildere Mahallesi’ndeki bir evde kalarak operasyonu takip edeceği iddia edildi. Vekillere, Demokratik Bölgeler Partisi üyeleri, üst düzey şehir milisleri ve öz yönetimi oluşturan kişilerin eşlik edeceği iddialar arasında.

ZORUNLU GÖÇ

Terör örgütü PKK’nın Yüksekova’nın bazı mahallelerinde kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle zor günler geçiren çok sayıda aile, kentten ayrılmak zorunda kaldı. Orman, Güngör, Cumhuriyet, Esentepe ve Dize mahallelerinde teröristlerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Teröristlerin vatandaşları “canlı kalkan” olarak kullanmak istemesi üzerine çok sayıda kişi ilçeyi terk etti. Bu arada ilçedeki öğretmenler ve imamlar pazartesi gününden itibaren idari izinli sayıldı. (Yeni Şafak)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.