ESRA EROL’UN AZERBAYCAN DÜŞMANLIĞI

0
745

T.C. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve  Azerbaycan  İnsan Hakları  Müvekkili – Ombudsman Göreve Davet Edildi 

Ocak ayının ilk günü ATV Esra Erol’da yaşanan tatsızlık Türkiye’deki Azerbaycan uyruklu insanları kızdırdı. Mina isimli gelinin 35 bin tl tutarında altın çalarak evden kaçtdığını iddia eden kayınvalidenin programdaki  konuşması sosyal medyada olay oldu. Türkiye’de ikamet eden Azerbaycanlı kadınlar kayınvalidenin %70 engelli oğlu için Azerbaycan’a kadar gitmesini, anne babası ölmüş Mina’yı alıp gelmesini Esra Erol’un ballandıra ballandıra  ‘anne baba evladı için her şey yapar’ diyerek anlatması haklı tepkiler yağdırdı. Olay sosyal medyada tartışma konusu olurken Femigrant Platformunun eş başkanı, öğretim üyesi Azerbaycan uyruklu Turac Teyüpkızı sert tepki verdi. Turac hanım, kendi facebook hesabından: ” %70 zihinsel engelli oğluna muhtemelen hiç bir komisyon, psikiyatri kurulu olmadan evlenebilir belgeleri alamayacağı için Yasal değil, imam nikahı kıyarak gelin getiren, “herşeyi yaptın mı?”, “evet, evet, tüm düğününü” yaptım, “ayy bir de herşeyi yapmışsın”, “senin tüm isteğin evladının sıcacık yuvası olmasıydı di mi? Gibi yönlendirici sorular sorarak mesleğe aykırı hareketlerle kamuoyu önünde meşrulaştırmaya çalışan sayın

ESRA EROL

 

1. Evlilik için herşeyin düğün dernek değil, TC devlet nikahı olduğunu bilmiyor musunuz?
2. Sıcacık yuva diyerek acındırmaya çalıştığıniz bireyin , komisyon ve ya kurul kararı olmadan evlenmeye ehil olmadığını bilmiyor musunuz? (Ki bu oranda engelli bir kardeşimize evlenme raporu kolay kolay çıkmaz )
3. Cezai ehliyeti bile olmayan zihinsel engelli bireyle evlendirilmesinin, erişkin olmayan bireyle evlendirilmeden ne farkı var?

T.C. İçişleri Bakanlığı

İstanbul Valiliği

Azərbaycan Respublikasının İnsan Hüquqları üzrə Müvəkkili – Ombudsman

Bu yayınla ilgili sizleri göreve davet ediyorum, Esra Erol’un ilgili yayını ihbar olarak kabul edilsin ve Mina bulunsun.
Mina nerde? Minanin ve çocuğunun başına ne geldi? Lütfen yardım edin!
#minanerde
#esraerol

MİNA İLE BAGLİ HERHANSİ BİLGİYE SAHİBSENİZ LUTFEN BİLDİRİN.” yazarak paylaşım yaptı.

Femigrant Platforum eş başkanı Turac Teyüpkızı T.C. İç İşleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Azerbaycan İnsan Hakları Müvekkilini  Ombudsmanı göreve çağırdı.