Evlerine böyle döndüler!

0
1067

Vatandaşlar, evlerine yerleşirken olası bir el yapımı bir patlayıcı tuzağına karşı dikkatli davranıyor.

evlerine-boyle-donduler--6523117

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının  kaldırılmasının ardından terör örgütü PKKmensuplarının ilçeye verdiği zarar  ortaya çıktı.
    Silopi ilçesinde 14 Aralık’ta bu yana teröristlerce kazılan  hendeklerin kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların  imha edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan  sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00 itibarıyla kaldırıldı.
    Yasağın ardından terör örgütü mensuplarının ilçeye verdiği tahribat  ortaya çıkarken, altyapının zarar gördüğü, teröristlerin bir evden diğer eve  geçiş sağlamak amacıyla duvarları deldiği görüldü.
    Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla ilçeyi terk eden vatandaşlar  sabahın erken saatlerinden itibaren tekrar evlerine dönmeye başladı. Tahrip olmuş  evlerini gören bazı vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, duvarlarında  delik açılmış, eşyaları kullanılmış ve patlayıcılar sonucu zarar gören evlerine  yerleşmeye çalıştı.
    Evlerine dönen vatandaşlar, olası bir el yapımı bir patlayıcı tuzağına  karşı dikkatli davranırken, özellikle buzdolabı ve dolaplarını kontrollü bir  şekilde açıyor. (Milliyet)
evlerine-boyle-donduler--6523111

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.