Hacettepe Üniversitesi 2 gün tatil edildi

0
1381

Hacettepe Üniversitesi, karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olaylar nedeniyle 2 gün tatil edildi.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Kampüsü’nde olay çıktı. Terör örgütü PKK sempatizanları ülkücü öğrencilere saldırdı. Polis olaylara müdahale etti.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde PKK sempatizanları, ülkücü öğrencilere pala ve kesici aletlerle saldırdı. Saldırı sonucunda iki ülkücü öğrenci yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu iddia edildi.

Olaylar üzerine üniversiteye çevik kuvvet ekipleri yönlendirildi. Polis biber gazı ve TOMA ile müdahalede bulundu. 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi, geçtiğimiz sene bu dönemlerde teröristbaşının fotoğrafları altında PKK propagandası yapan kişiler ile yine gündeme gelmişti. Daha sonra binlerce öğrenci elinde Türk Bayrağı ile kampüs içerisinde yürüyüş düzenlemişti.

EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs içinde yaşanan olaylar üzerine açıklama yaparak 2 gün süreyle üniversitede eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Beytepe Yerleşkesi’nde 23.03.2016’da yaşanan olaylar nedeniyle 24.03.2016 (Perşembe) ve 25.03.2016 (Cuma) olmak üzere 2 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.