İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6.Bakanlar Konferansı ASPB Yardımcısı Mehmet Ersoy Bey’in oturum başkanlığını ile devam etmektedir

0
1939

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı,
İstanbul’da düzenlendi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerdeki kadınların durumu,  konferansta ele alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, 56 ülkenin kadından sorumlu bakanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konferansın  ikinci günün açılış toplantısına katılması ve  mülteci kadınlarla ilğili konuşması büyük ilgi çekti.

Konferansda “Güncel tecrübeler ışığında üye ülkelerde kadınların durumu” ele alındı, Müslüman kadınların güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6.Bakanlar Konferansında 56 ülkeden gelen temsilcilerle 3. gününde ASPB Yardımcısı  Mehmet Ersoy Bey’in oturum başkanlığını ile devam etmektedir. Sayın Bakan Yardımcısı  bu önem arz eden calistayda kendilerini yanlız bırakmadıkları ve misafirperverligi icin ulke temsilcileri sukranlarini sundular.  Bakan Yardimcisı Mehmet Ersoy, İsrail’i Filistin’li kadın kardeşlerimize yaptığı insanlık dışı uyguladığı şiddetten dolayı kınadığını ifade ettiler.

Üye ülkelerdeki kadınlarının durumunun ele alınacağı konferans kapsamında, İİT Kadınların İlerlemesi İçin Eylem Planı’nın gözden geçirilmiş hali ve İstanbul deklarasyonunun da kabul edilmesi bekleniyor.

 

fadime1 fadime2 fadime3 fadime4 fadime5

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.