İstanbul’da eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler Öğrenciler, Ermenistan İşgalini Protesto Etti

0
1462

İSTANBUL

İstanbul’da eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Dağlık Karabağ’ı işgal eden ve son dönemde başlayan çatışmalarla gerilimi arttıran Ermenistan’a tepki gösterdi.

Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nda toplanan 100’ü aşkın öğrenci, Türkiye ve Azerbaycan’da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını taşıyan öğrenciler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Azerbaycan eğilmez, Türk’ün beli bükülmez”, “Karabağ bizimdir, bizim kalacak”, “Vur kır, sengeri (cepheyi) geç Azerbaycan askeri” şeklinde sloganlar atarak Ermenistan’ın işgalini protesto etti.

Ardından bir genç Dağlık Karabağ için mücadele eden askerler için yazdığı şiiri okudu. Sonrasında ise grup adına Reşat Zeylanlı, basın açıklamasını okudu.

Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı öğrenciler olarak, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ işgalini protesto etmek ve savaşan Azeri askerlere desteklerini sunmak için toplandıklarını belirten Zeylanlı, “Azerbaycan son dönemdeki girişimleriyle meşru müdafaa hakkını kullanmıştır.” dedi.

Zeylanlı, Azerbaycan halkının her bireyi gibi İstanbul’da yaşayan ve eğitim gören öğrencilerin de işgalci Ermeni birliklerine karşı gerektiğinde savaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.

AA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.