İstanbul’da ikamet eden Azerbaycanlılar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in doğumgününü kutladılar

0
56

İstanbul’da ikamet eden Azerbaycanlılar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in doğumgününü kutladılar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in doğumgünü İstanbul’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankarabaku.com’un haberine göre, Azerbaycanlı işadamı Anar Alizade’nin desteğiyle İstanbul’da ikamet eden ihtiyaç sahibi Azerbaycanlılara bu nedenle yardımlar dağıtıldı. Muhabirimiz bu yardım dağıtımını bizzat izledi ve yardım dağıtılan ailelerle görüştü. Bölgede oturan Azerbaycanlıların söylediklerine göre bu   işadamı Anar Alizade’nin İstanbul’da yaşayan Azerbaycanlılara yaptığı ilk yardım değil. Şöyle ki, A.Alizade 2019 yılının Mart ayından itibaren pandemi döneminde zor günler geçiren soydaşlarımıza yardım ediyor. Mart ayından bu yana 3000 aileye sürekli olarak yiyecek ve et yardımında bulundu. Sonuncu yardımsa Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in doğumgününe denk geldi. İstanbul’un Gazi Osmanpaşa ve Bayrampaşa ilçelerinde, İkitelli ve Mehmet Akif mahallelerinde kimliksiz 2000 civarında soydaşımıza gıda yardımları ulaştırıldı.

Anar Alizade aynı zamanda Vatan Savaşı’nda da Ali Baş Komutanı’nın çağrısına ilk uyan Azerbaycanlılarımızdandır. O, savaşa yardım için oluşturulmuş vakfa 2 milyon dollar para yardımında bulundu. Kendisi İsrail’den ve ABD’den tıbbı malzemelerin de askerlerimize ulaştırılması için çalışmalarda bulundu.

İstanbul’da bulunan ve 600 Azerbaycanlı öğrencinin eğitim gördüğü Hüseyin Cavid Ortaokulu’nu onarımını gerçekleştirerek, öğrencilere okul üniforması ve kışlık elbiseler dağıttı. Okulun kurucu müdürü Şarkiye Memedova muhabirimize aynı zamanda A.Alizade’nin 5 adet akıllı tahta hediye ettiğini de söyledi. Ş.Memmedova hayırsever vatandaşımızın doğuştan engelli çocukları olan 28 aileye de sürekli yardımcı olduğunu, onların iyileşmesi için uğraştığını sözlerine ekledi.

http://ankarabaku.com/istanbulda-ikamet-eden-azerbaycanlilar-cumhurbaskani-ilham-aliyevin-dogumgununu-kutladilar/