Doğu Türkistan – Güneş Bir Gün Doğacak

0
220

Yeryüzünde bir kurt evcilleştirilip köpek olamaz Türk asla tutsak olamaz, Güneş bir gün doğar.

Camiler yıkılmış, Kuran kursları kapatılmış ve bölgeye yerleştirilen Çinliler Müslümanları taciz etmek için her yolu denemekteler.

Gök Bayrak yasaklanmış, Türk olmak suç olmuş, İbadethanelerde ibadet yapılamaz olmuş durumda, bayrak Gök bayrak ama Doğu Türkistan da Gök kara, Uygur kızları sevdiği ile evlilik hayali kurarken, han Çinlileri ile zorla evlendiriliyor.

Çin rejimi Uygur Türklerini asimile etmek için elinden geleni yapıyor. Yarım milyon Uygur çocuğunu ailelerinden zorla alıp, yatılı okullara yerleştirdi. Amaç kendi kültürlerinden uzak bir uzak bir eğitim ile çocukları, yani bir milletin geleceğini asimile etmektir. Ayrıca bu çocuklar köle işçi olarak da çalıştırılmaktadır.

Ailelerini katlettikleri küçük çocukları ise Han Çinlisi gibi yetiştirip sadık bir Çin uşağı haline getiriyorlar.

Çinli erkeklerin Uygur çocuklarına tacizde bulundukları da, zulmü yaşayanların anlattığı iddialar arasında, son dönemde sosyal medyada viral olan bir video da, Uygur Türk’ü bir erkeğin sandalyeye çıplak bağlanıp cinsel organına elektrik verildiği de görünüyor.

Ve daha nice işkence ve zorbalık bu yazdıklarım sadece yazabildiklerimdir. Çin’de Yaşanan Soykırıma! Doğu Türkistan’daki Zulme “Dur” De!

Hele ki; Çin’den Türkiye’ye çeşitli bahanelerle ya da kaçak yollarla gelip sığınan her bir Uygur Türk’ü, Çin gözünde terörist ve hepsinin iadesi söz konusu iken sessiz kalma, çünkü Doğu Türkistan yalnızca Ataların emaneti değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devletine de emanetidir.

Doğu Türkistan, 1933 yılında bağımsızlığını ilan ettiğinde, ilk tanıyan ülke, Atatürk’ün başında bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti olmuştu.

O zamanın sıkıntılı şartlarına rağmen vakit kaybetmeden Doğu Türkistan’a yardım malzemeleri gönderen Atatürk, Afganistan’a büyükelçi olarak gönderdiği Mahmut Şevket Esendal’a talimat vererek bir grup Doğu Türkistanlı eğitim için Türkiye’ye getirilmiş, harp okullarına yerleştirilmiştir.

Türk ordusunun çeşitli kademelerinde generallik rütbesine kadar görev yapan rahmetli Mehmet Rıza Bekin bunlara örnektir. Mehmet Rıza Bekin Türkiye de doğu Türkistan vakfını kurmuş ve çok sayıda Uygur gencinin yetişmesini sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk Doğu Türkistan da yaşanan olayları Mahmut Şevket Esendal aracılığı ile öğrenerek, gerekli desteği vermeye çalıştı.

Doğu Türkistan geleceği için gerekli adımları atmaya çalışan Atatürk olmuştur. Onlara sahip çıkmak Türk milletinin görevidir.

Şimdi bizim sahip çıkmadığımız o emanetin üzerinde Çin zulmü var.