İstanbul’u kana bulayacaklardı

0
1243

Adana’da şüphe üzerine durdurulan otomobilden çıkan; 3 roketatar, ift başlıklı roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatının, terör örgütü PKK tarafından İstanbul’da yapılacak olan kanlı eylemlerde kullanılacağı ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak araçta bulunan 2’si kadın 3 kişiyle birlikte Adana, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan toplam 7 kişinin sorgusu sürüyor.%C4%B0stanbul%E2%80%99u+kana+bulayacaklard%C4%B1

Adana’da bir otomobilden çıkan; 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasının, terör örgütü PKK tarafından İstanbul’da düzenlenecek ‘kanlı eylemler’de kullanılacağı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 2’si kadın, toplam 7 kişinin sorgusu da sürüyor.

ARAÇ DEĞİL ADETA CEPHANELİK

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü merkez ilçe Sarıçam’da yer alan İncirlik Mahallesi’nde meydana geldi. Otoban’da uygulama yapan ekipler, ‘şüphe’ üzerine 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Mardin’in Nusaybin ilçesinden yola çıkıp, İstanbul’a gittiği öğrenilen araçta arama yapan polis, 3 roketatar, 29 çift başlıklı roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirdi.

SİLAHLAR ‘RUS’ YAPIMI ÇIKTI

Otomobilde yer alan 2’si kadın 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak araştırmasını derinleştiren polis, söz konusu silah ve mühimmatların da ‘Rus’ yapımı olduğunu belirledi. Zanlıların emniyetteki sorgularının ardından, Adana’da bu kişilerle bağlantılı olduğu öne sürülen 2 kişi, evlerine düzenlenen şok baskınlarla yakalandı. Operasyonun kapsamı genişletilirken, İstanbul ve İzmir’den de birer kişi daha gözaltına alındı.

İSTANBUL’DA EYLEM YAPACAKLARDI

2’si kadın toplam 7 zanlının emniyetteki sorgusu devam ederken, ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili olarak da şok bir iddia ortaya atıldı. Otomobildeki silahların, terör örgütü PKK tarafından İstanbul’daki ‘kanlı eylemler’de kullanılacağı öne sürüldü. Polis, şimdi bu iddia üzerinde durup, araştırmasını da bu yönde yoğunlaştırdı. Olayla ilgili soruşturma da sürüyor. (AKSAM)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.