Jet Fadıl tutuklandı

0
1090

Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak bilinen İşadamı Fadıl Akgündüz, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ gerekçesiyle tutuklandı. 14 bin kadar gurbetçiden 230 milyon euro toplayan Akgündüz’ün tutuklanma gerekçesi, İstanbul Bayrampaşa’da inşa ettiği ancak yarım kalan Caprise Gold isimli devre mülk projesi oldu. 2010 yılında temeli atılan tesisin Mayıs 2012’de açılması planlanıyordu,

İstanbul Bayrampaşa’da yaptığı bir projede yatırımcılara verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine hakkında soruşturma başlatılan işadamı Fadıl Akgündüz dün savcılığa ifade verdi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Fadıl Akgündüz’ü “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.  Nöbetçi hakimlik  Fadıl Akgündüz’ün tutuklanmasına karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

Bayrampaşa’daki Caprice Gold Yatırımcılar Derneği, Fadıl Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek geçtiğimiz Şubat ayında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yatırımcılar, Akgündüz’ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını iddia etmişti.

TİCARET, SİYASET VE FUTBOL
1956’da Siirt’te doğan Fadıl Akgündüz, şirketinin adı nedeniyle ‘Jet Fadıl’ olarak da anıldı. 1987’de Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giren Akgündüz, 1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini almış ve Jet-Kent projesine başlamıştı. 1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu. Avrupa’da yaşayan Türklerden para toplayarak, 1999’da ‘İmza’ markasıyla otomobil üreteceğini duyurdu.

Fabrikanın temeli atıldı. ‘İmza’nın tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayımlandı. Ancak İmza hiç üretilmedi ve gurbetçilerden kâr payı ortaklığıyla para toplayan Akgündüz, paraları geri ödeyemeyince 2003’te yargılanmaya başlandı. 494 ila 1.235 yıl hapis cezası istenen Akgündüz, 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 150 bin TL kefaletle serbest kaldı. 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Akgündüz, hakkında tutuklama kararı çıkınca yurtdışına kaçtı. 2002’de bağımsız milletvekili seçildiği Siirt’e gelince tutuklandı ancak daha sonra yeniden serbest kaldı.

Davası 2008’de zamanaşımından düştü. Bir televizyon programında, ‘birkaç milyareuro’ serveti olduğunu, iş hayatına akrabalarının altınlarını satarak başladığını söyledi. 1987-90 yılları arasında Kalkınma Bankası’ndan aldığı 5.3 milyon liralık krediyi ödemediği Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporlarına girdi. Siirtspor’un başkanlığını yaptığı dönemde Sergen Yalçın, Tanju Çolak ve Alpay Özalan transferleriyle adını duyurmuştu.

Fadıl Akgündüz kimdir?

*1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı.
*1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı.
*1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu.
*Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı.
*Yurtdışındaki 14 bin gurbetçiden kâr ortaklığı vaadiyle 230 milyon euro topladı
*1999’da İmza marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı.
*2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu.
*2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi.
*2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı.
*Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı.
*29 Mayıs 2012’de açmayı planladığı tesis yarım kaldı

kaynak:Güneş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.