KKTC’ İktidarı Türkiye’ye Karşı Gelmenin Bedelini Ödedi

0
1532

KKTC’de koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetten resmen çekildi.

Hüseyin Özgürgün

KKTC’de hafta sonunda düzenledikleri toplantıda oy birliğiyle hükümetten çekilme kararı alan UBP’li bakanlar, Başbakan Ömer Kalyoncu’ya istifalarını sunarak hükümetten çekildiklerini açıkladı.‘EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNAMADI’

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumartesi günü yaptığı açıklamada partisinin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamamasının hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kıldığını söylemişti.

KKTC’deki kaynaklardan aldığımız bilgide ise farkı problemlerin olduğu söylenir. bele ki; düşen hükümet rehberleri Türkiye’ye karşı gelir ve açık aşikar özgür siyaset sergileyirdiler. Türkiye iktidarı ile araları iyice açılan KKTC hükümeti Türkiye’den verilen suyu ahaliye dağıtmaktan imtina etti.   Kuzey Kıbrıs’taki barajın kapaklarının açılmasıyla  barajın suyunu  denize akıtan hükümet her kesin sabrını taşırdı. Ve Türkiye’den  Kıbrıslı Türklere yatırımlar için verilen desteğ  kesildi. Maaşları ödeye bilmeyen,  sosyal sorumlulukları yerine getire bilmeyen UBP Parti Meclisinin oy birliğiyle aldığı hükümetten çekilme kararının ardından beş bakan istifalarını Başbakan Kalyoncu’ya sundu.  Bilindiği üzre  Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu istifalarını topluca iletti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.