Koçluğun Kitabı Yazıldı: Teoriden Pratiğe Koçluk

0
998

24 koçun bir araya gelerek yazdığı Teoriden Pratiğe Koçluk, raflarda koçluk mesleğine ilgi duyan, yeni başlayan ve koçluk kavramıyla tanışmak isteyen okurları bekliyor. Son derece yalın bir dille yazılan kitap, profesyonel koçluğa ilişkin temel kavramları, koçluk yaklaşımlarını, koçluğun odak alanlarını, koç-müşteri ilişkisini, koçluk hizmetinin sınırlarını, araç ve yöntemleri, yanlış uygulamalara açıklık getiren ayrıntıları ve mesleki yeterlilikleri içeriyor.

 

Modern dünya, yeni ihtiyaçlarla birlikte yeni çözümler ve yeni meslekleri beraberinde getiriyor. Koçluk bu mesleklerden biri olarak tanımlanıyor. Ancak içeriği itibariyle koçluk,  neredeyse insanın tarihi kadar eski bir kavram. Yeni olan koçluğun, bir mesleğe dönüşmesi, belli metodlar ve yeterlilikler gerektiren bir kavram olarak gelişmesi.

Teoriden Pratiğe Koçluk Kitabı, koçluk mesleğine yeni başlayanlar, ilgi duyanlar ve kendisini geliştirerek farklı bakış açılarını değerlendirmek isteyen koçlar için bir araya gelmiş 24 koçun yazılarından oluşuyor.

 

Koçluk kavramının gelişmesi ve yaygınlaşması için biraraya 24 profesyonel koçun çalışmaları, Teoriden Pratiğe Koçluk adı altında bir kitaba dönüştürülmüş. Tüm süreçleri, kavramları ve bilgileri yalın bir dille bulacağınız kitap profesyonel koçluğa ilişkin temel kavramları, koçluk yaklaşımlarını, koçluğun odak alanlarını, koç-müşteri ilişkisini, koçluk hizmetinin sınırlarını, araç ve yöntemleri, yanlış uygulamalara açıklık getiren ayrıntıları ve mesleki yeterlilikleri içeriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.