Los Angeles’ta okulları kapattıran tehdit

0
1400

ABD’de Los Angeles bölgesindeki tüm devlet okulları, saldırı tehdidi nedeniyle kapatıldı. Frankfurt’taki bir bilgisayardan e-posta yoluyla iletilen tehdidin ardından, bölgedeki okulların tek tek aranmasına karar verildi.

AFP’nin haberine göre; yetkililer, söz konusu tehdidin 640 bin öğrenciyi hedef aldığını belirtti. E-posta’yı yollayan hesabın IP adresini inceleyen polis, mesajın Almanya‘nın Frankfurt kentinden gönderildiğini tespit etti.

BOMBA İDDİASI

Yetkililer, 1000’den fazla okulu kapsayan kapatma önlemine neden olan tehdide ilişkin Los Angeles polisinin yanı sıra FBI‘a da haber verildiğini duyurdu. Okulların tek tek aranacağı ifade edildi.

Los Angeles basını, okulların kapanmasına, bomba ihbarının neden olduğunu öne sürdü.

Los Angeles bölgesindeki okulların müfettişi Ramon Cortines, “Bir okulun yönetim kurulu başkanına bu tehdit yapılmış. Bir okuldan bahsedilmiyor, birkaç okul söyleniyor ve bombaların paketlerde veya sırt çantalarında olabileceği iddiası var. Tehdidin ulaştığı kişiyle konuştuktan sonra bütün okulların kapanması gerektiği yönünde bir karar aldım” dedi.

“ÇOCUĞUNUZU OKULA GETİRMEYİN”

Tüm okulların güvende olduğu kesinleşene kadar okulların kapalı kalacağı duyuruldu. Bölgedeki ebeveynlerden çocuklarını okula getirmemeleri istendi.

Anaokulundan liseye kadar 643 bin öğrenciyi etkileyen kararın alınmasına yol açan tehdit, IŞİD’den ilham alan evli bir çiftin Los Angeles’ın yaklaşık 100 kilometre doğusundaki San Bernardino kentinde 14 kişiyi vurarak öldürmesinden yaklaşık iki hafta sonra geldi.

NEW YORK’A DA YAPILMIŞ

ABD‘nin Los Angeles şehrinden sonra New York’taki okullara da bomba tehdidi yapıldığı ortaya çıktı.

Ancak New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, okulların tatil edilmesini gerektirecek kadar ciddi bir tehdit almadıklarını söyledi. Blasio, “Okullarımızın güvende olduğundan kesin şekilde eminiz” dedi.

kaynak ;Hürriyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.