Millet Vekili Adayı Vefa Aktuz: Osmanlıya Sadakatsizlik Cumhuriyete İhanettir

0
350

ATATÜRKÜ DOĞURAN KADIN DA OSMANLI KADINIDIR

Azerbaycan Uyruklu, Millet Vekili Adayı  Vefa Aktuz’un seçki sloganı bazı kesimlerde tepkiye neden olup. ‘Osmanlıya Vefa Zamanı- İstikamet İsmet ve Şeref Yolu” sloganı ile seçimlere katılan Vefa Aktuz, onu eleştirenlere cevabını geciktirmedi.

Vefa Aktuz: – Osmanlıya sadakat duymak kendi tarihine, kimliğine, geçmişine sadakat duymaktır. Türk tarihi o cümleden Türk kadınının tarihi 100 sene bundan önce cumhuriyetle başlamamıştır. Fatihi, Muhteşem Süleyman’ı, Abdülhamid’i ve onların devlet geleneğinin devamcısı olan Gazi Mustafa Kemal’i bile doğuran terbiye eden kadın Osmanlı kadınıdır. Bu bakımdan Osmanlıya saygısızlık sadakatsizlik bir anlamda Türk kadınına saygısızlık sadakatsizlik demektir.
Bir toplumun kadına verdiği değer sadece ona seçim hakkını hangi tarih diliminde vermesi ile ölçülemez. Birçok gelişmiş batılı devletlerde bile kadınlara seçim hakkı geçen yüzyılın 20’li yıllarında tanınmıştır. Ama bu ülkelerin hiç biri bu gerçekliği kendi tarihlerine “sadakatsizlik” sebebi olarak görmemişlerdir. Fikrimizce böyle bir ruh hali bir türlü aşağılık kompleksinin sonucudur.
Şüphesiz ki Atatürk bu gün kadınlara geniş haklar vermiş cumhuriyeti sadece erkeklerle kurmamıştır. İstiklal savaşının Nene Hatun, Kara Fatma gibi kadın kahramanlarının birer Osmanlı kadınları olduğu unutulmamalıdır. Cumhuriyet bir mantar gibi köksüz şekilde yerden çıkmamıştır. O kadınları da ihtiva eden muhteşem Osmanlı mirası üzerinde yükselmiştir. Osmanlılıya sadakatsizlik Cumhuriyetin köklerine ihanet etmektir. Türk tarihi bir bütündür, geçmişinde 16 imparatorluk kurmuş bu millet 2200 yıllık devlet geleneğiyle birdir, bütündür ve gelecek yüzyıla da mührünü vurmak için beklemektedir.