“Ordumuz düşmana gereken cevabı verdi”

0
1463

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda yaralananaskerleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve beraberindeki heyet ile Bakanlığın Merkezi i Hastanesini ziyaret ederek cephe hattındaki çatışmalarda yaralanan askerlerle görüştü.

“AZERBAYCAN ORDUSU DÜŞMANA CEVABINI VERDİ”

topraklarını korumak için gösterdikleri kahramanlık nedeniyle askerlere teşekkür eden Aliyev, “Siz çatışmalarda yaralandınız ancak zafer kazandınız. ordusu düşmana layıkıyla cevap verdi. Cephe hattındaki durum, Azerbaycan ordusu, subayı ve askerinin kahramanlığını gösteriyor. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü korumak her bir Azerbaycanlının borcudur. Sizin gibi evlatlarımız, vatanın şanını yüceltiyor. Sizin askeri mücadeleniz gelecekte askeri kitaplarda yansıtılacaktır.” diye konuştu.

Hastanedeki yaralı askerlerle yakından ilgilenen ve her biri ile ayrıca görüşen Cumhurbaşkanı Aliyev, yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Aliyev daha sonra şehit aileleri ve yaralı yakınları ile bir görüşme yaptı. ‘ın sürekli provokasyonlara imza atması sonucunda Azerbaycanlı sivillerin hayatını kaybettiğini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan ordusunun hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadığının altını çizdi.

“KENDİ TOPRAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ”

Aliyev şöyle konuştu:

“Biz öz topraklarımızda savaşıyoruz. Biz kendi topraklarımızı savunuyoruz. Bizim işimiz hak işidir. Azerbaycan ordusu bu defa da düşmana yerini gösterdi ve yerine oturttu.”

Azerbaycan tarafının savaş istemediğini ve krizin barış yoluyla çözülmesinden yana olduğunu istediğini vurgulayan Aliyev, BM, AGİT gibi uluslararası önemli kuruluşların, Azerbaycan tarafının gerçeği yansıtan görüşlerini destekleyen kararlar kabul ettiğini söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.