Romanlara Devlet Desteği Geliyor

0
1641

www.hocalihaber.com a Özel Acıklama:  Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy

Sitemize özel   “Ulusal Yoksullukla Mücadele Stratejisi” programı hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy «Romanların Yoğun Olarak Yaşadıkları Bölgelerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Projesi”nden de roman  bahis etti.

Mesleki eğitim kursları ile istihdama erişimi sağlanacak Romanların yoüun yaşadıkları bölgelerde projeler yürütülecek

Bakan yardımcısı her yıl 6 büyükşehirde Sosyal Sorunların Yoğunlaştığı Alanlarda Uyumun Güçlendirilmesi Bileşeni kapsamında “Sosyal Uyum Analizi” yapılarak işsizlik, yoksulluk, kamu hizmetlerine erişim problemi vs. yaşayan alanlar tespit edildiğini açıkladı; ‘AB İlerleme Raporlarında yer alan ulusal strateji eksikliği eleştirileri “Ulusal Yoksullukla Mücadele Stratejisi” ile ortadan kaldırılacaktır.

Romanların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerdeki dezavantajlı gruptaki kişilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak ve çeşitli mesleki eğitim kursları ile istihdama erişimini artırmak amacıyla «Romanların Yoğun Olarak Yaşadıkları Bölgelerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Projesi” yürütülecektir.’

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.