Sarkisyan şimdi de Türkiye’ye dil uzattı

0
1381

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Karabağ’daki çatışmalar sonrası geri adım atarak uzlaşma görüşmelerine hazır olduklarını söyledi.

Azerbaycan’ın tek taraflı ateşkes ilanını da eleştiren Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, tek taraflı ateşkesin mümkün olmayacağını belirterek, ”Azerbaycan istese de istemese de Karabağ ile doğrudan müzakerelere başlamalı” diye belirtti.

Sarkisyan, bölgedeki mücadelenin şiddetli bir şekilde devam etmesi durumunda Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyacaklarını da kaydetti.

Karabağ sorununda Türkiye’nin rolüne de değinen Sarkisyan, ”Türkiye, Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ’da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan’a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu” şeklinde konuştu.

Dağlık Karabağ’da 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece başlayan çatışmalar sonrasında Azerbaycan ordusunun, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri aldığı bildirilmişti. Azerbaycan karşısında büyük kayıplar veren Ermenistan hükümeti, eli silah tutan herkesi askere çağırarak seferberlik ilan etmişti. Ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ’da silahlı çatışmaların devam etmesi durumunda büyük çaplı savaşın başlayabileceğini söylemişti.

QHA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.