Seher Çağla Demir yüz tanıma sistemine kayıtlı

0
1501

Ankara Kızılay’da sivillere yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada canlı bomba Seher Çağla Demir’in örgüt üyeliği suçlaması nedeniyle Emniyet’in yüz tanıma sistemine kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Bu arada olayda Demir’in sevgilisi olduğu ve eylemi organize ettiği iddia edilen V.A.nın ailesinden alınan DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu’nda bulunan herhangi bir ceset parçasıyla eşleşmedi. Hayatta olduğu saptanan V.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bombalı saldırıda kullanılan 34 HGH 44 plakalı BMW marka otomobile ilişkin detaylı inceleme yapan polis, aracın geçiş yaptığı güzergahlarda bulunan MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Kayıtlarda canlı bomba Seher Çağla Demir’in, saldırıanında olay yerinde bulunan ve patlamada ölen diğer terörist Özgür Ünsal’la görüntülerine ulaşıldı.

Ünsal’ın patlamadan kısa süre önce araçtan indiği ve Sıhhiye’den Güvenpark istikametine yürüyerek otobüs duraklarının bulunduğu bölgeye geldiği tespit edildi. İncelemede Demir ve Ünsal dışında araçta olan kişinin de V.A. olduğu saptandı. Patlamadan saatler sonra V.A.’nın kimlik bilgilerine ulaşan polis, Ankara’da kalabileceği adreslere baskın düzenledi ancak bulamadı. Saldırı sırasında Kızılay bölgesinde olduğu tespit edilen V.A.’nın bir otomobil kiralayarak şehirden ayrıldığının belirlenmesi üzerine tüm iller uyarıldı. V.A.’nın kiraladığı otomobil dün sabah saatlerinde Şanlıurfa’da terk edilmiş halde bulundu. Bunun üzerine savcılık, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.

11 GÖZALTI, 4 ARAMA KARARI

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Demir, Ünsal ve V.A. 9 Mart’tan sonra Ankara’da keşif yaptı. Keşiften sonra bombaların arabaya Ankara’nın Kazan, Kızılcıhamam ya da Çamlıdere ilçelerinde yüklenmiş olabileceği değerlendiriliyor. Üç şüphelinin, Çamlıdere yolunda görüntülerine ulaşılmış olması nedeniyle bombalı aracın büyük bir ihtimalle bu ilçede hazırlandığı belirtiliyor. Araçtaki bombanın yanı sıra Seher Çağla Demir’in üzerinde de ayrıca bir bomba düzeneği bulunma ihtimaline de dikkat çekiliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/seher-cagla-demir-yuz-tanima-sistemine-kayitli-40070700

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.