Sevil Nuriyeva gözyaşlarını tutamadı.

0
4370

 

24 TV’de canlı yayında Hocalı Katliamı hakkında konuşan Azerbaycanlı gazeteci Star yazarı Sevil Nuriyeva gözyaşlarını tutamadı. Nuriyeva, ‘Keşke o gün, bugünkü Türkiye olsaydı’ dedi.

24 TV’de Kadınlar Meclisi programında konuşan Star Gazetesi yazarı, Azerbaycanlı gazeteci Sevil Nuriyeva, Hocalı Katliamı’nı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye’ye teşekkür eden Nuriyeva, “Eğer o günlerde bugünkü Türkiye olsaydı, ben eminim ki bu katliamlar olmayacaktı. Türk medyasına da çok teşekkür ediyorum. Son 10 yıldır bu konuyu çok gündemde tuttular, bu çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Sevil Nuriyeva şöyle konuştu:

25’ini 26’sına bağlayan gece bu katliam gerçekleşiyor. Ermenistan silahlı güçleri Rusya’nın 366. Alayı’yla birlikte bu katliamı gerçekleştiriyor. Bu katliamda esas komutanlardan biri bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’dır.

SARKİSYAN’IN PİŞKİNCE SÖZLERİ

Sarkisyan daha sonra İngiliz gazeteciye verdiği röportajda şöyle bir cümle kuruyor: Azerbaycanlılar bizim şaka yaptığımızı zannetti. Hocalı’da gösterdik ki şaka yapmıyoruz. Bir köyü tamamen katledebiliriz.

9 AYLIK BEBEĞİN GÖZLERİNİ, BAŞINA VURA VURA KÖR ETTİLER

Müslüman ve Türk nüfusa yapılan bu saldırının, bu vahşetin zaten hukukta karşılığı vardır. O gün 9 aylık olan (şimdi 24 yaşında) bir kızın başına vura vura nasıl kör edildiğini bugün dinledim. Gözünün önünde babasının, annesinin katlini gören bir kızın konuşmasını dinledim.

https://www.youtube.com/watch?v=m-iGifSPYqk

KEŞKE O GÜN TÜRKİYE, BUGÜNKÜ TÜRKİYE OLSAYDI

Keşke o gün Türkiye, bugünkü Türkiye olsaydı diyorum. Başka bir şey de demiyorum. Ben artık bu konularda konuşamıyorum. Kendime de söz veriyorum, ağlamayacağım.

O insanları dinledikçe insan, insan olduğundan utanıyor. O genç kızı dinledim. Bu nasıl bir travma? Hamile kadının karnını yırtarak o bebeği alıp götürmek… Bir insan bunu yapamaz. Ama Ermenistan ve Rusya’nın silahlı güçleri bunu beraberce yaptı.

RUSYA ÖNCE AYNADA KENDİNE BİR BAKSIN

Şimdi o Rusya aynada kendine bir baksın. Suriye’de güya oradaki insanları savunuyor görüntüsü veriyor… Ama bütün tarihi kanla dolu. Önce aynada kendisine baksın, sonra bu coğrafyada insanları dizayn etme kararını versin.

TÜRKİYE’YE VE TÜRKİYE MEDYASINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Son 10 senedir Türkiye medyası bu katliamı çok gündemde tuttu. Bu çok önemlidir. Bugün İbrahim Kalın’ın konuşmasını dinledim. Teşekkür ediyorum. Bir devletin başı bu konuyu gündeme getiriyor ve bu  konuyu zinde tutuyor.

Bugünkü Türkiye olmuş olsaydı, bu coğrafyada, Srebrenitsa’da, Karabağ’da bu katliamlar olmayacaktı. Ben bundan adım gibi eminim.

https://www.izlesene.com/video/sevil-nuriyeva-hocali-katliamini-anlatirken-gozyaslarini-tutamadi/9200253

Kaynak: Star.com.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.