TADEF, Toplantı Düzenledi

0
83

Bu günlerde Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, toplantı düzenledi

Federasyonun İstanbul’daki genel merkezinde gerçekleşen toplantıya  yönetim kurulu üyeleri  ve dernek başkanları katıldı

Toplantıda öncelikle geçen yıl yapılan çalışmalar değerlendirildi. Daha sonra 2022’nin yapılmış çalışmaları incelendi ve yapılmakta olan çalışmalarla bağlı konular masaya yatırıldı. Gözden geçirilen projelerin konusu müzakere edilerek  yapılacak çalışmaların listesi incelendi.

Federasyonun daha etkin çalışması için üye derneklerin sorunları ele alındı ve çözüm yolları arandı.

 

 

 

TADEF’in bundan sonra da kurum ve kuruluşlarla,  diğer sivil toplum örgütleriyle  işbirliği yaparak daha büyük projeleri oluşturulması,   Azerbaycan ve Azerbaycançılık ideolojisinin  ulusal ve Uluslararası alanda  etkin olması için ilkin çalışmaların gerçekleşmesi yönünde konuşuldu, öneriler dinlenildi.  Ermeniler Vandallarınca Hocalı soykırımı ve  katliamların  medya, basın, yayın organlarının yardımı ile   daha etkin bir şekilde dünyaya duyurulması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Yine Ukrayna Rusya Savaşında mahsur kalan Azerbaycanlı vatandaşların federasyon desteğiyle, Türkiye’ye getirilmesi  çalışmaların devam ettirilmesi kararı alındı.

Toplantıya katılan, Türkiye Parlamentosu Azerbaycan  Türkiye Arkadaşlık Gurubu Başkanı, Milletvekili Şamil Ayrım,  TADEF’in  çalışmalarını takdir ederek, her zaman Türkiye Azerbaycanlılarının yanında olduğunu belirtti. Türküye- Azerbaycan  arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesi,  Azerbaycan’dan bu ve ya diğer sebepten göç eden kardeşlerimizin Türkiye’de uzun süreli kalması için İç İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin takip edilmesi hususunda açıklamalarda bulundu.

Toplantının sonunda TADEF Genel Başkanı Adalet Turan, Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyev’in Brüksel kentinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesini hatırlatarak Karabağ savaşında zafer kazanmış bir halkın bireyi olduğundan kurur duyduklarını, dünyanın düzeninde ana vatan Azerbaycan’ın özel bir yeri olduğunu vurguladı. A.Turan: ‘ Bu özelliği canımız kanımız bahasına kazandık ve kaybetmemek için Azerbaycan devletinin, onun lideri İlham Aliyev’in yanındayız, onun izindeyiz’ dedi.