Türk Medyasına Ve Bütün Devlet Kurumlarına: O tek değil

0
1807

aygün3

 

İstanbul’dan Bişkek’e  ayağımı koyar-koymaz  şad haber;  Giresun Üniversitesinden   geldi. Türkiye’nin tek  Azerbaycan kökenli Hanım rektörü prof. Aygun Attar tekrar  rektörlük seçimlerinde yüksek ses çoğunluğu  ile birinci olup.
Hayatta bir çoğunun elinden tutup ileri aparanlar var, olup, olacak da. On yıldan fazla bir zaman kesiğinde i tanıdığım ve 2007-ci ilde hala Dumlupınar Üniversitesinin dekanı olurken röportaj yaptığım   Aygün Attar’ın elinden tutup götüreni göremedik, hep daim  önünde engel oldular,  taş topladılar. 2011-ci il;   seçimleri ilk kazandığı dönemde de Azerbaycan kökenli  bir hanımın rektör olmasını birileri hazım edememiş;  dönemin Cumhurbaşkanı Gül atamasını  bir ilden fazla ertelemişti.  Aygün Attar’ı Türkiye’de Ermeni yalanlarını ifşa eden araştırmaları ile tanımışız. Kafkas İslam Ordusunun aziz hatırasını  Giresun’da diktirdiği abide ile bilmişiz. Rekabet  güzeldir fakat  merhum Hasan Karakaya’nın yazdığı gibi  düne kadar  Gülene  elçilik eden bazı millet vekilleri rekabeti  çirkinleştiriyorlar.  Aygün Attar Giresun’da seçkin kadrosu olsa bile hiç bir Azerbaycan Türkünün desteği olmadan yalnız başına Ermeni’si, Paralel’i ve paraziti ile mübareze aparıyor. Bu iller arzında  ona atılan hiç bir taşa ses çıkarmışlığı yok,  hiç olmazsa bu saatten sonra susmasak  ve Aygün hanımın yalnız olmadığını onun zaferini  hazım ede bilmeyenlere, danos gönderenler de  görsünler… Hiç bir faaliyet, hiç bir plan, çalışma azminin kazandırdığı zaferin önüne geçe bilmez. Fakat yapılanlar, fakat  safınız belli oluyor…
aygün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.