Dünya Bankacılık Tarihinde Görülmemiş Kovulma Hikayesi

0
1944

Müşterinin bankacıdan intikamı

Dünya bankacılık tarihinde görülmemiş bir kovulma hikayesi. Kendisine kredi vermeyen müşteri, bankacıdan nasıl intikam aldı. Bankacılıkta iş güvencesi ve müşteri memnuniyeti sorgulanıyor.
İstanbul’da özel bir bankada yaşanan kovulma olayı  dünya bankacılık tarihine geçecek türden. Müşteri memnuniyetsizliği nedeniyle işten atılan bankacı B.C, olayın müşterisi tarafından planlanmış bir komplo olduğunun ortaya çıkması ile  yeniden işine iade edildi.
Şeytanın bile aklına gelmeyen olay yılbaşından 2 gün önce meydana geldi.
5 bin lira çekmek için banka şubesine müşteri olarak gelen N.K, sıra alarak B.C’nin işlemini yapmasını bekledi. Sıranın kendisine gelmesi ile birlikte kredi talebi müşteri temsilcisi B.C tarafından kimlikteki fotoğrafının çok eski olması tarafından işleme alınmadı. B.C ile tartışan  N.K, olayı bankanın “müşteri memnuniyeti”hattını arayarak şikayetçi oldu.
Kendisine hakaret edildiğini bildiren 35 yaşındaki N.K’nin bu şikayeti üzerine banka personeline uyarı cezası verdi.
İNTİKAM PLANI YAPTI
Bankacı B.C’ye karşı intikam duygusu duyan öfkeli müşteri  bir plan yaparak değişik soyadlarına sahip 2 yakınını daha  B.C’ye değişik işlemler için göndererek her defasında bankanın aynı birimine çeşitli bahanelerle şikayette bulundu.
Bankanın personeli hakkında 2 hafta içerisinde gelen şikayetler üzerine iş akti fesh edildi.  Banka şikayetçi müşterilere de durum hakkında bilgi verdi. Ancak  bu tehlikeli planı yapan N.K’nin bir yakınının vicdanen rahatsız olması ve durumu bankaya bildirilmesi üzerine işten atılan personel yeniden işe başlatıldı.
SUÇ DUYRUSUNDA BULUNULDU
Yabancı sermayeli bankanın konu ile ilgili suç duyrusunda bulunduğu belirtiliyor.
Öte yandan bu olayın ortaya çıkması bankaların müşteri memnuniyeti ile personelin iş aktini fesh etmesi de tartışma konusu oldu.
http://www.paramedya.commerkez-bankasi-politika-faizini-sabit-tuttu-7607843_x_2559_o

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.